Sudjelovanje na 30. Memorijalnom pohodu na Učku

Sep 20, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

U nedjelju 15.9.2013. prije 8:00 sati skupile smo se na zborno mjestu, trgu bana Jelačića. Vrijeme nije bilo obećavajuće. Oblaci tmurni su se nadvili nad nama i Učkom. Kratko vrijeme bile smo u dilemi, odustati ili ići. Kad je stigao autobus odlučile smo se definitivno ići  – idemo!

Učka 3

Autobus je došao do Poklona gdje smo se iskrcale. Uz kratki pozdrav vođe puta prispjelim planinarima, krenuli smo prema vrhu – Vojaku.

Penjale smo se puni elana, veoma strmim usponom. Bile smo među prvima. Kako je odmicalo vrijeme strmina nam se učinila još strmijom. Počelo je znojenje. Na sredini uspona našle smo se u sredini kolone. Moja unučica (6,5 godina)  uvijek je bila među prvima i svako malo me je dočekala da bi zatim opet odlepršala na čelo kolone.

Učka 1

Stigle smo do odmorišta među zadnjima. Jasno oni prvi u koloni krenuli su dalje, mi smo dišući znojne stale 5 minuta i krenule za kolonom. Posjetile smo jamu – špilju i krenule dalje da ne zaostanemo puno. Već pri kraju uspona, nekolicina nas htjelo je odustati, ali vođa puta Boris Kurilić, koji je imao zaduženje na začelju nikoga ne izgubiti, nas je uz smiješak ohrabrenja i riječi „još 1o minuta, pa zar toliko truda nizašto?“ potaknuo da nastavimo.

Konačno smo stigle do Vojaka. Dočekala nas je magla tako da nismo doživjele prekrasan pogled na Kvarner i Istru.

Učka 2

Uz himnu i istarsku himnu održan je pozdravni govor svim planinarima.

Slijedio je povratak na Poklon. Povratak je bio u 15:30. Vratile smo se pune dojma o  ljepoti naše Učke.

 

Elizabeta Zadel

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content