U društvu slikarica 50 +

May 26, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Kao što smo najavili, u petak 23.5. 14. otvorena je u našem klubu izložba slika članica likovne radionice 50+ „Rijeka- zdravi grad.“
Osam autorica izložilo je svoje radove nastale kroz dulje razdoblje. Naslov izložbe “Život je muzika”, govori sam za sebe. Zadovoljne što ovako kvalitetno mogu provoditi slobodno vrijeme, koristeći svoje sklonosti za slikanje kao hobi i razonodu, život stvarno postaje muzika.

DSCN0570

Kako sam i sama bila u njihovom društvu dobro sam ih upoznala pa vam predstavljam:
Uvijek vedru i prostodušnu Anu što je vrlo izraženo na njenim slikama.
Preciznu detaljisticu Mladenku koja ni u ovim godinama ne zaboravlja svaki detalj prirode.
Gracioznu i pedantnu Juliju profinjenih likova koji se samo naziru u magli boja.
Realnu i konkretnu Aliče na čijim se slikama prekrasno ocrtava život i sve oko njega.
Sofija, nemam riječi kojom bih ju opisala. S povećalom u jednoj ruci (jer slabo vidi) i kistom ili olovkom u drugoj, stvara samo svoju prirodu gdje ruže nisu savršene baš kao što ni život nije a sve opet neponovljivo lijepo i vrijedno življenja.
Njihova rasna ljepotica Emina iz čijih slika velikih oblika i jakih boja izvire sva njena energija najmlađe umirovljenice.
Delikatna Mirjana s prekrasnim apstraktnim oblicima i bojama koje samo ona zna odabrati i umješati tako da pokažu upravo ono što želi.
Uvijek nasmijana, otvorena i bez zadrške Nevenka s jakim oblicima i još jačim bojama pokazuje svu jednostavnost života samo ako to želiš.
Tiha,skromna i samozatajna Nada u čijim se vrlo lijepim radovima ne vidi skromnost već naprotiv raskoš boja i oblika.
I na kraju Saša, amaterska slikarica jedne vrlo zahtjevne tehnike „Batik“ član je likovne radionice Zajednice talijana u Rijeci. I ona radi obrise samo njoj svojstvene . Tko ih promatra doživljava ih na svoj način.

DSCN0546

Zaželjeli smo im još puno izložbi i druženja a priznanje će doći kad se najmanje budu nadale. Možda im i naša hvala za ovaj lijepi ugođaj nešto znači.

Druženje smo nastavili uz ples „Zametskih rožica“ koje su htjele reći „Život je ples“

DSCN0571

Za klub Zamet
Meri M

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content