PRAVO DOBA – Sajam za Vas!

Po prvi put u Hrvatskoj od 21. do 23. svibnja 2015. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se sajam PRAVO DOBA – Sajam za starije i sve ostale.

Cilj sajm je da se na jednom mjestu objedine svi subjekti uključeni u brigu o starijim osobama i na taj način doprinesu poboljšanju kvalitete života u trećoj životnoj dobi. Sajam Pravo doba namijenjen je osobama treće životne dobi, ali i obiteljima i onima koji se aktivno pripremaju za starost.

U izložbenom dijelu predstavit će se vodeći domovi za umirovljenike, lječilišta i toplice te tvrtke s ponudom usluga i opreme, pomagala i dodataka prehrani. Početak sajma obilježit će organizirano nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

250x250

Kako se nositi sa prirodnim procesima starenja može se čuti na zanimljivoj panel diskusiji „Starenje kao prirodni proces i društveni tabu svijeta u kojem svi žele ostati mladi“.

Sve na jednom mjestu – pregledi i uljepšavanje

Bez obzira na dob zdravlje je na prvom mjestu, posebno u starijim godinama. S tim ciljem na sajmu Pravo doba organizirali smo malu besplatnu zdravstvenu provjeru: mjerenje krvnog tlaka, razine šećera u krvi, kontrolu vida, otiska stopala, procjenu funkcionalnosti venskog sustava, spirometriju, oksimetriju te servis slušnog aparata.

Zdravlje i ljepota idu jedno uz drugo, zato nakon obavljenog mini sistematskog pregleda predajte se u ruke profesionalaca i obavite besplatne kozmetičke tretmane, manikuru, korekciju obrva i masažu. Samo u subotu, 23. svibnja za naše drage umirovljenike organiziramo i besplatno šišanje. Ovaj „Kutak ljepote“ omogućili su renomirani kozmetičari i frizeri, članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba.

600x320

Slijedi mnoštvo drugih interesantnih događanja kao što su Gerontološka tribina o pravilnoj prehrani u starijoj dobi, tribine i radionice s temama joge, vještine pamćenja, vježbi za mozak, tribine s napucima kako se pripremiti za tržište rada, o pripremama za mirovinu, zaštiti prava starijih osoba te druge radionice i predavanja.

Kreativni trg mjesto je na kojem će umirovljenici na različitim zanimljivim radionicama pokazati svoju kreativnost ili naučiti nešto novo. Udruga INART organizirat će radionice na kojima se možete pobliže upoznati s tehnikama shabby chic i filcanja te izrade nakita.
Poslijepodnevni sati, zadnjeg dana sajma, rezervirani su za druženje i zabavu.

250x250

Sve posjetitelje očekuje i nagradni kviz s bogatim fondom nagrada. Glavna nagrada je dvodnevni puni pansion za dvije osobe u Termama Jezerčica.

Ulaz na sajam je besplatan.

Organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.
Pokrovitelj Sajma je Grad Zagreb.

Cjelokupni Program sajma na http://www.zv.hr/default.aspx?id=4335

250x250

4 Komentara + Dodajte komentar

 • jako lijepo od Matice umirovljenika grada Zagreba koji su dogovorili ovako zanimljive i korisne aktivnosti za svoje članove. Još bi bilo lijepše da je to i grad Rijeka ponudio svojim penzićima , za koje se navodno puno brine, barem u sklopu prvog “Kvarner festa”

  • Poštovana Savka,
   Matica umirovljenika grada Zagreba nije organizirala ove aktivnosti. Organizator je Zagrebački velesajam. Matica umirovljenika grada Rijeke je zadovoljna što pomaže sajam kao medijski pokrovitelj.
   Lijep pozdrav

 • Da li Matica umirovljenika grada Rijeke organizira prijevoz do Zagreba u dane sajma?
  Ako DA, koji dan, u koliko sat, koliko se plaća prijevoz…..
  Srdačan pozdrav,
  Marina

  • Matica ne organizira prijevoz. Imamo informaciju da je cijena povratne karte za vlak 111,00 kuna, obzirom da se primjenuje popust od 50% za umirovljenike.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content