Vježbanje elastičnom trakom

Oct 20, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

U Klubu  „Potok“ odlučeno je da se uz klasične vježbe koje se  provode 3 puta tjedno u prostorijama kluba u jutarnjim terminima uvede i vježbanje sa trakom.
Vježbe ove vrste obuhvaćaju jedan ili više zglobova, a moguće je provoditi i veliki broj različitih vježbi. Otpor elastičnih traka povećava se odabirom traka određene boje. Odabrali smo trake crvene boje jer one pružaju otpor prilagođen našoj dobi. S jednom trakom moguće je provoditi vježbe snage koje će obuhvatiti sve glavne mišićne skupine. Trake se koriste za vježbe fleksibilnosti, ravnoteže i razgibavanja.

DSCN1036
Vježbe za noge s elastičnim trakama korisne su za poboljšanje ravnoteže, pokretljivosti i hoda. Prednost ovih vježbi je što se rade u stojećem stavu, a što je prirodnije i funkcionalnije, te uključuje više zglobova i ravnina. Pokreti se moraju kontrolirati i ne mogu se izvoditi uz zamah, budući da se trake istežu, te je rad mišića intenzivniji.

DSCN1237
Vježbe s elastičnim trakama su idealne za trening koji je usmjeren na poboljšanje i održavanje refleksa ravnoteže, stabilnosti zglobova i motoričkih sposobnosti koje su nam potrebne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i obaveza.
Kod korištenja traka važno je pažljivo ih učvrstiti (omotati) oko šake ili stopala.
Pokreti se izvode polako i kontrolirano, a traka se ne smije otpuštati naglo nakon rastezanja.
Držanje tijela je važno prije i za vrijeme izvođenja vježbi. Pri stajanju se jačaju mišići trupa.
Vježbanje s elastičnim trakama je moguće provoditi za cijelo tijelo, po pojedinim skupinama mišića i dijelovima tijela, a tako će se očitovati i koristan učinak vježbanja.

DSCN1037
I za kraj i u 3.  životnoj dobi možemo izgledati i osjećati se dobro i njegovano i biti primjer mlađim generacijama!
Korišteni podaci sa Wikipedie.
K.S.O. „Potok“

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content