Završena je Rekreativna liga Matice 2015.

Jul 8, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Rekreativna liga Matice umirovljenika grada Rijeke završila je svoje četvrto izdanje.
Još 2012. prvi puta smo se organizirali u Matici da bi oformili ligu u kojoj će se penzići natjecati i na taj način se prije svega družiti, a potom i unaprjeđivati svoje tjelesno i mentalno zdravlje.

20150528_141953

Krenuli smo s pikadom, boćanjem, trešetama i briškulom i šahom. Do danas smo ispustili šah zbog malog interesa šahista, ali su članice vrlo aktivne i ligi pikada, a članovi i članice zajedno nastupaju u boćanju i kartanju.
Natjecanje se ove godine odvijalo tijekom dva proljetna mjeseca. Pritom su boćari koristili boćalište na Podvežici, igračice pikada prostor Kluba Centar u Kružnoj ulici, a svaki je klub sudionik bio domaćin jednog kola lige u kartanju.

1

Kao što smo već rekli, druženje i aktivacija penzića primarni je cilj Rekreativne lige Matice. Rezultati su u drugom planu i drago nam je većina sudionika igra upravo po motu „važno je sudjelovati“ te da izlaze u susret jedni drugima i da je atmosfera vrlo pozitivna.

20150521_142016

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim volonterima koji su svojim doprinosom omogućili odvijanje lige i unaprijedili je. Odnosi se to na suce, voditelje pojedinih natjecanja, domaćine u klubovima i sve druge osobe koje su u nekom trenutku pomogle odvijanje lige. Zahvaljujemo i svim sudionicima koji su prihvatili ovo natjecanje i koji razumiju važnost tjelesnog i mentalnog treninga za vitalnost u trećoj životnoj dobi.

20150528_155539

Na kraju će mo spomenuti najistaknutije sudionike koji su pokazali malo više vještine u odnosu na ostale i koje smo nagradili peharima i medaljama koji će krasiti već ionako bogate klupske vitrine:
U boćanju su spretniji i sretniji od ostalih bili boćari Kluba Srdoči. Iza njih su se plasirale dvije mješovite muško-ženske ekipe iz Kluba Potok i Kluba Podvežica.

2

U pikadu su najuspješnije bile igračice Kluba Belveder, nešto manje precizne bile su igračice Kluba Drenova i Kluba Krimeja na trećem mjestu. Pikado je jedina disciplina u kojoj smo proglasili i najuspješniju igračicu. Ove godine najmirniju ruku i oštro oko imala je Ivanka Radojković iz Kluba Drenova, Vesna Pap iz Kluba Srdoči je bila druga najuspješnija, a Danica Kurelić iz Kluba Krimeja treća najuspješnija igračica.

3

U trešetama i briškuli najumješnija je bila muško-ženska kombinacija iz Kluba Krimeja. Drugoplasirani bili su kartaši Kluba Potok, a trećeplasirani igrači Kluba Škurinje.
Potaknuli bismo sve klubove i vješte rekreativne da i druge godine sudjeluju u Rekreativnoj ligi i tako se druže i rekreiraju u Matici umirovljenika grada Rijeke.

20150521_142028

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content