Živjeti zdravo

Jan 21, 2015 od     2 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Županijskim zavodima za javno zdravstvo organiziraju nastavak provedbe Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Program djelovanjem u zajednici nastoji informirati, educirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života – pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, prevenciji debljine, smanjenju prekomjerne tjelesne mase, smanjenju pobola od kroničnih nezaraznih bolesti (kardiovaskularne bolesti, tumori, dijabetes tip II, kronične opstruktivne plućne bolesti, mentalne bolesti). U provedbi ovog Nacionalnog programa sudjeluju međuresorna tijela državne uprave i druge institucije.

Logotip_ZZJZPGZ

Budući je Program od velikog nacionalnog i lokalnog značaja, lijepo vas molimo, da ga podržite!
Programi i aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ usmjereni su poboljšanju zdravlja cijele populacije, jer djelovanjem u lokalnoj zajednici nastoje informirati, educirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života.

tlakomjer

Početne aktivnosti programa u Primorsko-goranskoj županiji su:
1. organizacija javnozdravstvene aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ koja će se održati 31. siječnja 2015. s početkom u 9:30. Start je na Korzu i hoda se po riječkoj šetnici (Molo Longo);
2. organizacija 3. Konferencije o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, 2. veljače 2015., na kojoj će sudjelovati predstavnici lokalne i državne vlasti, brojni predstavnici medija, predstavnici županijskih zavoda za javno zdravstvo iz cijele Hrvatske te predavači (radne organizacije, fakulteti, škole, vrtići…) s našeg područja koji će kratkim prezentacijama predstaviti primjere dobre prakse. Konferencija će se održati na Fakultetu za zdravstvene studije s početkom u 9:30.

Logotip_ZZJZPGZ

Stojimo vam na raspolaganju za sve upite i nejasnoće (Helena Glibotić Kresina, mob. 091 132 0429,
mail: helena.glibotic-kresina@zzjzpgz.hr).

S poštovanjem,

Županijska koordinatorica Nacionalnog programa „Živjeti zdravo”: Helena Glibotić Kresina, dr.med.

Ravnatelj: prof.dr.sc.Vladimir Mićović, dr.med.

2 Komentara + Dodajte komentar

  • Jako dobra ideja! Hvala Bogu da su se prosvijetlili i organizirali! Doći ćemo na šetnjicu, samo sam zabrinuta hoće li Molo longo imati mjesta da primi sve zainteresirane. Treba li se gdje prijaviti?

    • Ako možda uz šetnju zatrebate i muziku (uglavnom akustični, potpuno prirodni zvuk) … slobodno nam javite.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content