Zlatne godine, 1. listopada 2023.

Oct 1, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 1. listopada 2023. godine, gostuje Dinka Blažić, predsjednica Kluba Krimeja

Današnji Dan starijih osoba želim čestitati svim našim dragim umirovljenicima koji će taj dan obilježiti bilo u svojim klubovima, na sportskim terenima ili na bilo koji drugi način. U klubu Krimeja taj dan smo obilježili u petak 29. rujna uz prigodni domjenak, glazbu i ples. Kao gosti nastupila je riječka plesna skupina, Riječke palade“.

 Radno vrijeme Kluba Krimeja je od ponedjeljka do petka od 15-19 sati, a uz uobičajene dnevne aktivnosti: kartanje, šah , tombola, pikado. Tjelovježbom započinjemo 3. listopada. u dvije grupe, dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom). Mjerenje tlaka i šećera u krvi je svaku prvu srijedu u mjesecu, odnosno 04. listopada. od 8,30 do10,30 sati. Masaža se održava utorkom popodne uz obveznu najavu.

Klub Krimeja organizira izlete. Slijedeći izlet je 7. listopada u Italiju ( Grado-lagune,  Aquileia, Palmanova). Pripremamo izlet za Advent o čemu ćete biti obaviiešteni u našim narednim emisijama.  Zahvaljujući dobrom radu i bogatstvu ponuđenih programa znatno se je povećao broj članova, tako da sada je trenutno 207 članova.

 

KOLEKCIJA VUGRINEC – METAMORFOZE FIGURATIVNOG

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba  Muzej grada Rijeke časti nas besplatnim vođenjem kroz izložbu Metamorfoze figurativnog kolekcionara Davora Vugrinca (bivšeg nogometaša i igrača NK Rijeke) sakupio je kolekciju koja donosi sintezu hrvatske moderne. Kolekcija sadrži djela Meštrovića, Agustinčića, Radauša, Bukovca, Glihe, Crnčića, Medovića i mnogih drugih. Izložbu možete pogledati u srijedu 4. listopada od 11 sati a kroz postav će nas provesti autorica Ema Makarun. Cijena ulaznice za umirovljenike je 3 eura i plaća se u Muzeju. Obavezna prijava u Kružnoj zbog ograničenog broja posjetitelja.

 

  1. ŠAHOVSKI TURNIR IVAN FARKAŠ

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u šahovskom klubu Rijeka 3. i 4. listopada organizira se, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i KD Kozala,  18. šahovski turnir „Ivan Farkaš“. Pravo sudjelovanja imaju svi umirovljenici do rejtinga 2100. Prijaviti se možete u Matici ili na telefon 098 341 323 – Majnarić. Podjela nagrada najboljim igračima je nakon završetka turnira.

 

STRANI JEZICI

Prijave za školu stranih jezika su gotove i u tijeku je formiranje grupa i određivanje satnice održavanja tečajeva. Još nešto mjesta ima u grupama početni talijanski i španjolski jezik te napredni njemački. Od srijede 4. listopada možete u Kružnoj vidjeti sastave grupa i uplatiti tečajeve koji počinju u tjednu poslije 9. listopada.   

 

PROBE ZBORA

Probe mješovitog pjevačkog zbora Matice umirovljenika Grada Rijeke održavaju se utorkom u 15 sati.  Zbor vodi dugogodišnji glazbeni pedagog maestro Vinko Badjuk. Svi vi koji volite zborno pjevanje, domaći kanat, druženje i putovanja dođite u Kružnu i sudjelujte u radu zbora.

 

LIKOVNA RADIONICA

Likovna radionica pod vodstvom akademske slikarice Jelene Mužak započinje s radom u našim prostorima u Verdijevoj.  Tijekom listopada nastavljaju s radom članovi koji su već pohađali radionicu, a za početnike će upis biti krajem mjeseca listopada kada ćete biti obaviješteni o uvjetima i terminima radionica.  

 

REKREACIJA

U susret  Međunarodnom danu starijih osoba Matica umirovljenika u Kružnoj, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, organiziramo vježbanje i prezentacije navika zdravog načina života. Ovo je prilika da se u utorak 3. listopada u 10 sati odazovemo i uz savjete stručnjaka družeći se proslavimo ovaj dan. Nakon okupljanja i mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi organizira se nordijsko hodanje na relaciji Kružna – Molo longo- Kružna. Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji.

 

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 7. listopada  organizira planinarenje na relaciji Lenac-Sveti Kuzam-Orehovica. Sastanak u 9 sati na Donjoj Vežici na okretištu autobusne linije br. 6 povratak s Orehovice u poslijepodnevnim satima. Staza nije zahtjevna

 

Kuglanje nastavljamo u Sportskom centru 3.maj na Kantridi ponedjeljkom od 11 do 12 sati, a prije toga u judo klubu organizirane su vježbe za mobilnost i prevenciju padova od 10 do 11 sati.

 

Bazen Kantrida otvoren je za umirovljenike ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12,30 do 15,30, a aquaaerobic pod vodstvom trenera, je srijedom od 14 do 15 sati.

 

Vježbanje u teretani  je moguće u Fitness studiu S na Zametu ponedjeljkom i srijedom od 9 do 10, a na Trsatu utorkom i četvrtkom od 9,30 do 10,30.

 

IZLETI

Iz ponude izleta izdvajamo ponudu Kluba Sv. Nikola Turnić 12. listopada Vrela Gacke i Rastoke. Uplate u klubu do sutra.

Ostalu ponudu putovanja možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content