Zlatne godine, 11.6.2023. godine

Jun 9, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 11. lipnja 2023. godine, gostuje Dinka Blažić

U klubu Krimeja u prethodnom razdoblju održani su mnogi susreti i događanja. Tako su održane radionice sa studentima Odjela psihologije Filozofskog fakulteta Rijeka. Tema je bilo puno, a neke od njih: stavovi prema starenju kod osoba različite dobi, odnosi s braćom i sestrama u odrasloj i starijoj dobi, zlostavljanje starijih osoba (obiteljsko/partnersko), stereotipi o starenju na ponašanje starijih osoba… Studenti su iznijeli svoje seminarske radove a nazočni su svojim opaskama aktivno sudjelovali u raspravama.

Dana 3. lipnja bili smo na prekrasnom izletu u Sloveniji – Dolinom Soče. Puni dojmova obećali smo nastavak druženja na izletima početkom jeseni.

Tokom ovog mjeseca obilježit ćemo Dan MO Krimeja kada će se održati turniri u pikadu, kartama i boćanju. Naravno, ovo je još jedna prilika da se podružimo i proveselimo.

Udruga oboljelih od celijakije u suradnji s Medicinskom školom i Klinikom za pedijatriju KBC Rijeka proveli su testiranje na celijakiju. Testirani su mnogi umirovljenici i članovi njihovih obitelji s indicijama ili simptomima celijakije ali, na sreću, testovima nije utvrđen niti jedan slučaj. Suradnju nastavljamo i dalju u jesenjim terminima.

Klub starijih osoba Zamet i podružnica Brodokomerc organiziraju izlete 22. lipnja u Italiju a 30. lipnja u Park prirode Učka. Svi zainteresirani mogu se javiti na telefone 373 134 ili 264  903 ponedjeljkom i srijedom od 16 do 18 sati ili utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati.

DA KRUŽNA NE BUDE TUŽNA

Kao i svake godine, uoči sv. Vida, nebeskog zaštitnika grada Rijeke, održavamo susrete u Kružnoj. Susreti se održavaju 14. lipnja s početkom u 14 sati. Natjecat ćemo se u briškuli i trešeti, pikadu i nabacivanju kolutova. Nakon natjecanja ćemo podijeliti nagrade najboljima te zapjevati i zaplesati uz živu glazbu. Klubovi mogu prijaviti po jednu ekipu za svaki ciklus natjecanja do ponedjeljka 12. lipnja.

 IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Polaznici tečaja fotografije postavili su treću, posljednju izložbu radova nastalih u okviru projekta  “RigenerAkcija – aktivni u mirovini”. Izložbu možete vidjeti u Kružnoj u vrijeme rada kluba.

KAZALIŠNA PREDSTAVA

Povodom obilježavanja 18. rođendana predstave „Čarolija imitacije” naš poznati komičar, glumac-imitator Denis Bašić gostuje u Dvorani Exportdrvo 22. lipnja u 20h. U ovoj satiri Bašić glumi i oponaša kako poznate osobe tako i ljude iz našeg svakodnevnog života, te zajedno sa publikom otplovljava iz naše često sive svakodnevnice na pučinu smijeha i pozitive.   Redovna cijena ulaznice je 10 eura, a  za članove Matice umirovljenika grada Rijeke 7.5 eura.  Svi zainteresirani članovi Matice trebali bi se javiti do 18. lipnja kako bismo rezervirali potreban broj karata koje će se moći podići na ulazu sat prije početka predstave.

REKREACIJA

U utorak 13. lipnja nalazimo se na platou ispred terminala na Molo Longu u  9 sati od kud idemo dokraja lukobrana i nazad do Kružne,gdje smo pripremili malo iznenađenje. S obzirom na sve  toplije dane ovo je ujedno zadnja hodnja do mjeseca rujna kada nastavljamo s istim voditeljima i novim lokacijama. 

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 17. lipnja organizira izlet na Burni Bitoraj. Polazak je sa željezničkog kolodvora u 7:35, a povratak iz Vrata u 17:35. Staza nije zahtjevna.

Sve druge aktivnosti – bazen i aqua aerobic, teretane na Zametu i Trsatu, kuglanje i judo u dvorani „3.maj“, joga, vježbe na otvorenom su u već  u uhodanim terminima do kraja mjeseca lipnja.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content