Zlatne godine 12.3.2023.

Mar 10, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 12. ožujka 2023. godine, gostuje Anja Šustić Kiseljak

U tjednu iza nas težište aktivnosti bilo je na proslavi Dana žena i želji da pripadnicama Matice uljepšamo taj dan. Veliki broj klubova je u tome uspio a posebno ističemo angažman kluba Krimeja koji je organizirao proslavu i ugostio pjevački zbor Matice. U suradnji s Hrvatskom čitaonicom Trsat priređen je program u kojem su sudjelovali baletni studio „Tanje Tišma“, grupa „Riječke palade“ i ansambl „Intermezzo“. Posebno nas je obradovao gospodin Puhovac svojim lijepim i šaljivim songovima.

Ipak, izdvajamo posjet predstavi Casabianca s izvrsnim Mariom i Irenom koja nas je do suza nasmijala ali i na kraju rasplakala. Zahvaljujemo se svima koji su svojim trudom doprinijeli ovako lijepoj proslavi Dana žena.

OSVIJESTIMO DEBLJINU

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljiniu četvrtak 16. ožujka, u Gradskoj vijećnici, Korzo 16., s početkom u 12 sati, održat će se set predavanja vezanih uz problematiku debljine, usmjerenih na osobe starije životne dobi:

– „Jesmo li zaista najdeblja nacija u Europi?“ – prof.dr. Davor Štimac

– „Važnost prehrane u prevenciji i liječenju debljine“ – Andrej Belančić, dr.med

– „Zašto i kako liječiti debljinu?“ –  izv. prof. dr. Sanja Klobučar

Organizator događaja je Hrvatsko društvo za debljinu HLZ-a i Grad Rijeka.

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

U tjednu od 6.ožujka 2023.godine započeli su tečajevi stranih jezika u Verdijevoj 11. Liste polaznika i termini tečajeva nalaze se na oglasnoj ploči Matice u Kružnoj. Sve informacije i uplate možete dobiti u Kružnoj.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Obavještavamo sve korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će uplata ručaka biti isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati. Uplate se vrše na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333 699.

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj. Preporučamo posebnu ponudu za umirovljenike dana 30. ožujka putevima zdravlja i prijateljstva. Obilazimo Istru žilom kucavicom Istrana – Parenzanom i zaustavljamo se u Grožnjanu. Put nastavljamo do Livada i Oprtlja. Nastavljamo put Zrenja koji se smatra rodnim mjestom sv. Jerolima mjesto koje je poznato po vrsnim obrtnicima i pogledom na najveći broj zvonika u Istri. Cijena izleta je 21 eur i uključuje prijevoz luksuznim turističkim autobusom, turističkog vodiča tijekom cijelog puta, te ručak u blizini Buzeta.  Prijave i uplate u Kružnoj od 8 do 11 sati.

Klub Zamet i Klub Brodokomerc  organizira izlet u Istru dana 31.ožujka. Informacije su svakog dana u Klubu Zamet od 16 do 18 sati ili na telefon 264 093, te u klubu Brodokomerc utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati ili na telefon 373 134.

 REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 14. ožujak nalazimo se u 9:30 sati na Biviu. Nakon razgibavanja krećemo parkom Šuma Srtiborova šumskim putem do Bivia.  Staza je srednje zahtjevna i dijelom idemo planinarskom stazom. Dužina je oko 8 kilometara a trajanje hodnje je oko 3 sata.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 18. ožujka organizira planinarenje pravcem Drenova – Saršoni -Griža. Sastanak je kod groblja na Drenove u 9:00 sati (autobusna linija broj 5), a povratak je u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

U tijeku je program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

Sve druge aktivnosti- bazen, teretana na Zametu i Trsatu, kuglanje i vježbe u dvorani „3.maj“, joga u svakodnevnom životu su u već uhodanim terminima.

Napominjemo da je došlo do promjene termina aquaaerobic u bazenu. Novi termin je srijedom od 13-14 sati.

U tjednu pred nama mijenjamo kaffe aparat za puno bolji s neznatno većom cijenom napitaka. Prvi dan svi posjetitelji će moći besplatno degustirati prvu kavu.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content