Zlatne godine, 14.4.2024.

Apr 12, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka, Zlatne godine, 14. travnja 2024., Željana Talijan, klub Srdoči

 

Klub Srdoči otvoren je radnim danom od 15 do 19 sati. Posjetiteljima je u to vrijeme omogućeno druženje uz zabavu i igre te sudjelovanje u kreativnim radionicama. Godinu smo započeli sitnim popravcima i uređenjem kluba, nabavljene su nove klime čime je boravak mnogo ugodniji.

Sudjelovali smo na prvoj u nizu radionica 60+ u kojoj su polaznici obišli sve prostore Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, vidjeli depoe Muzeja, ali i izložbu Joška Eterovića. Jutarnja protezanja zamišljaju muzej kao prostor novih prijateljstava s Riječanima starije životne dobi koji će se sastajati na grupnim čitanjima, likovnim radionicama, kao i razgovorima o umjetnosti. Slijedeći susret je u ponedjeljak 22. travnja od 9 i 30 do 11 sati u prizemlju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

U povodu Svjetskog dana glasa u subotu 13. travnja mješoviti zbor Matice umirovljenika Grada Rijeke uspješno je nastupio u Gradskoj vijećnici. Na tribini smo, osim poruka kroz glazbu, saznali kako se dobar glas daleko čuje i kako ga sačuvati, zašto gubimo „dobar“ glas te kada posjetiti liječnika zbog promuklosti.

 IZAĐI NA IZBORE

 Premda mislimo da naš glas neće ništa promijeniti ipak, našim neizlaženjem dozvoljavamo da drugi odlučuju umjesto nas. Ne dopustimo to, izađimo na izbore u srijedu 17. travnja  glasajmo po svojoj savjesti za opciju za koju mislimo da će najviše doprinijeti poboljšanju položaja umirovljenika.

 ZLATNA GENERACIJA

Tijekom travnja i svibnja Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira niz besplatnih predavanja u Gradskoj knjižnici. Predavanja su namijenjena starijoj populaciji iako su teme raznovrsne i mogu biti zanimljive i drugima. Predavanja  će se održati 25.travnja te 3. svibnja od 9-11 sati. Drže ih studenti Fakulteta zdravstvene skrbi. Neke od tema su: Usamljenost zlatne generacije, Moja“zlatna“ prava, Intimnost zlatne generacije, Zlatno starenje, Zlatna generacija- zdrava i tjelesno aktivna…

BUDI SUSJED – URBANI SEPARE

Uz izložbu Budi susjed koja je u Galeriji Kortil otvorena do 27. travnja Urbani separe je pripremio niz aktivnosti kojima će dodatno oživjeti trgove, ulice i uspone Sušaka. Prateći moto, odnosno sam naziv izložbe, tijekom travnja možete sudjelovati na aktivnostima koje su besplatne a održavaju se ili započinju u Galeriji Kortil. Bit će tu svega. Od street i planinarskih đireva, marendi, edukativnih predavanja…

IZLETI

U najavi za travanj i svibanj su sljedeći izleti: umirovljenici INA-e 18. travnja organiziraju jednodnevni izlet u Buzet/Hum i okolicu. Informacije na telefon 099 216 84 84 gosp. Fućak. Klub Krimeja organizira izlete u Ogulin, Trst i Varaždin odnosno Lepoglavu, sve informacije se mogu dobiti u klubu odnosno na telefon 099/4896271. Klub Podvežica, 3. svibnja, organizira izlet u Pulu, informacije na telefon 091 454 00 78, a članovi Kluba sv. Nikola Turnić istog dana putuju na Krk, informacije na telefon 099489 62 64 i naravno u klubovima.

Detaljnije o planiranim izletima možete provjeriti na našoj oglasnoj ploči i web stranici.

REKREACIJA

U utorak 16. travnja nordijci se u 9:30 sati nalaze na Drenovi na okretištu autobusa broj 5. Idemo do Ronjgi preko Kablara i nazad. Staza nije teška iako hodamo 9 kilometara ili 3 sata. Molimo sve sudionike da se pripreme za boravak u prirodi i ponesu sredstva za zaštitu od sunca i krpelja.

U subotu 13. travnja, a u povodu svjetskog dana zdravlja, sudjelovali smo na 12. festivalu sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Među blizu tisuću sudionika iz cijele Hrvatske i umirovljenika iz Rijeke su činili dobar dio posjetitelja. Osim zajedničkog vježbanja i hodanja u više grupa sudjelovali smo u zabavnom programu do samog završetka festivala. Zahvaljujemo se KŠR Gorovo na uspješnoj organizaciji u prvom redu našem Daliboru Koreniću koji je učinio sve da nam bude lijepo i ovu subotu provedemo na otvorenom.

Za početnike i one slabije kondicije petkom je rekreacijsko nordijsko hodanje. Okupljanje je u 9:30 ispred dvorane Marino Cvetković. Nakon toga u 10:40 je programirano tjelesno vježbanje u dvorani.  

PD Transverzalac – u subotu  20. travnja ide od Mučići preko Breze do Kastva. Polazak je s Delte u 9:30 autobusnom linijom broj 23, a povratak prema dogovoru u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Dolaskom ljepših dana započinjemo s boćanjem. Zainteresirani se mogu javiti u na Maticu i na telefon  095 52 84 502 (gđa Natalija). Već imamo prijava i susreti će se održavati u popodnevnim satima na boćalištu Belveder, a u hladnije doba godine u Dvorani Rikard Benčić na Podvežici.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pratite našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr ili facebook profil, nazovite ili osobno dođite. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content