Zlatne godine, 14.5.2023. godine

May 12, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 14. svibnja 2023. godine, gostuje Željana Bučić-Talijan

KLUB SRDOČI

Klub Srdoči otvoren je od ponedjeljka do petka od 16 do 20 sati. Protekli dani bili su ispunjeni raznim aktivnostima. Izložba članica Kluba  “Vrijeme i boje” u Gradskoj čitaonici na Korzu otvorena je do 19. svibnja. Možemo vidjeti radove naših slikarica i članova grupe quilling u vrijeme rada čitaonice.

Na susretu sa najmlađima u OŠ Srdoči  umirovljenici iz Kluba naučili su puno o mobitelima i kompićima pa vrijednim i strpljivim malim učiteljima još jednom zahvaljujemo. Bio je to srdačan susret dviju generacija koji će se nastaviti i dalje.

U okviru  Međunarodnog dana muzeja na temu “Za(jedno); svi za muzej”,18 svibnja u Muzeju grada Rijeke u Palači šećera, organizirana je besplatna radionica quilling-a za djecu i odrasle od 17 do 18 i 30 sati. Radionicu će voditi članice quilling grupe kluba Srdoči, na kojoj će pokazati će kako nastaje filigran od papira, razni oblici nastali namatanjem papirnih trakica a time i prekrasni uradci. Dobrodošli su svi da veselo i zanimljivo provedemo vrijeme i nešto naučimo.

Članovi kluba mogu koristiti uslugu masaže svaku drugu srijedu. Slijedeći tjedan 18.05. organizirano je mjerenje tlaka i šećera u krvi od 8 i 30 do 10 sati.

Povodom Dana državnosti-30.svibnja i Dana Grada Rijeke 15.lipnja, klub umirovljenika Podvežica postavlja izložbu „Hrvatski grb i zastava kroz povijest“ autora pukovnika, dr.sc.Željka Heimera i  „Rijeka kroz priče i fotografije“ autora Marijana Matkovića. Izložbe su otvorene u prostorijama kluba Kvaternikova 58A, radnim danom od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati od 24.svibnja do 21.lipnja 2023.

GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA GRADA RIJEKE

 Redovita izvještajna Skupština matice umirovljenika Grada Rijeke održat će se 24. svibnja u 11 sati. Pozivamo sve predstavnike klubova i podružnica da materijale i pozive preuzmu poslije sastanka Izvršnog odbora Matice koji je predviđen za 17. svibnja.

 IZLETI

Klub Srdoči organizira 21.05.23 izlet na Brijune. Prijave se vrše na mob. 095 55 41 538.

Klub umirovljenika Krimeja dana 3.lipnja organizira slijedeći izlet u Sloveniju u dolinu Soče. Uplate se vrše u klubu a sve informacije možete dobiti na tel. 422-374 ili mob. 099 489 62 71.

Organiziran je izlet u Poreč dana 22. svibnja s polaskom u 9:30 sa trga Bana Josipa Jelačića. Sve informacije možete dobiti na broj.tel. 371-174.

REKREACIJA

U utorak 16. svibnja  radi najave lošeg vremena, ruta za nordijsko hodanje za Žakalj se odgađa, a nalazimo se na parkiralištu ispred motela Sv. Lucija gdje idemo obalnom šetnicom do lučice u Kostreni. Staza nije teška a predviđeno trajanje hodanja je oko dva sata  .

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 20. svibnja organizira šetnicu na relaciji Krasica-Dušanovi dvori-Škrljevo. Polazak je s Delte u 8:15 sati autobusom broj 26, a povratak je sa stanice Škrljevo Nova cesta u 16:33 sati. Staza nije zahtjevna.

Obavještavamo sve korisnike Bazena Kantrida da se ponovo mijenja satnica za Aqua aerobic te se besplatno vježbanje po stručnim vodstvom održava srijedom od 14:00-15:00 sati.

Pozivamo sve umirovljenike da se pridruže rekreaciji na otvorenom za starije osobe koja se održava u sklopu projekta “RigenerAkcija – aktivni u mirovini” na 3 lokacije: Trsat (Vojno igralište), utorkom od 8-9 sati sati; Zamet (košarkaško igralište), srijedom od 8-9 sati; Centar grada (Trg Riječke rezolucije), petkom od 8-9 sati. Prethodna najava nije potrebna a sudjelovanje je besplatno.

Jedrenje za umirovljenike započinje prijavama u mjesecu svibnju. Po cijeni od 16 eura po osobi za grupe do 6 jedriličara možete aktivno uživati u panorami Kvarnera puna dva sata.

UMIROVLJENIČKE IGRE

Matica umirovljenika PGŽ poziva nas na 16. susret umirovljenika PGŽ 20. svibnja u Delnice. Igre započinju u 9 sati i traju do ručka u 13 sati kada program nastavljamo uz pjesmu i ples. Informacije o sudjelovanju možete dobiti u svojim matičnim udrugama.

Svim natjecateljima želimo uspješan nastup i ugodnu zabavu.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content