Zlatne godine, 15.10.2023.

Oct 16, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 15. listopada 2023., gostuje Željana Talijan, predsjednica kluba Srdoči

KLUBOVI

Blagdan sv. Kriza – Krizevicu a ujedno i dan MO Srdoči obiljezili smo 17. prošlog mjeseca. Organizirano je mjerenje tlaka i sećera za umirovljenike a i nase sugradjane, odrzana su dva interesantna predavanja “Zdravo starenje” i “Suha usta – zašto”. Veliki broj učesnika sudjelovao je u turniru u šahu, kartama i pikadu nakon čega smo se družili uz odličan kotlić.

Radno vrijeme kluba je uobičajeno od 16 do 20 sati. Kreativne radionice pripremaju svoje radove za nastupajući Advent. Za radionice lutkarstva, decoupagea, quillinga i slikarstva zainteresirani se mogu javiti na mob 099 489 62 62.

U pripremi imamo izlet u Samobor na samoborske kremšnite te izlet gradskim vlakom u Permane. Datume polaska javiti ćemo naknadno.

 

U tjednu iza nas održano je nekoliko predavanja i izložbi. Grad Rijeka, u suradnji  s NZZJZ kao dio programa Festivala mentalnog zdravlja – Mentalfest, organizirao je  javnu tribinu povodom Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana mentalnog zdravlja, pod nazivom „Mentalno zdravlje u starijoj životnoj dobi“. Najnovija saznanja o mentalnom zdravlju osoba starije životne dobi predstavila nam je prof.dr.sc. Sanja Smojver Ažić s Odsijeka za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Rijeci a Kako stati mentalno zdrav u zlatno doba života preporučila nam je prim. Helena Glibotić Kresina i Nevenka Vlah s NZZJZ PGŽ.

 

U povodu završetka projekta Rigenerakcija-aktivni u mirovini postavljena je izložba uradaka radionica keramike, fotografije i slikarstva. Vrijedni članovi  izložili su radove  u prostorijama Studentskog kulturnog centra  u sklopu kluba Palach u Kružnoj.

 

Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Grada Rijeke uspješno je nastupio na 9. susretu pjevačkih zborova umirovljenika Hrvatske u Jastrebarskom.

 

Napominjemo kako članstvo u Matici nosi veliki broj popusta sa dobavljačima s kojima imamo zaključen ugovor. Preporučamo članovima da prilikom svake kupnje provjere ima li dobavljač zaključen ugovor, te ističu li pravo na popust.

 

Ispričavamo se svim članovima koji su nas protekli tjedan pokušali dobiti na telefone koji nisu radili zbog mijenjanja operatera. Probleme smo otklonili tako da nas, u vremenu rada klubova, ponovno možete nesmetano dobiti. Svi naši klubovi rade po redovnom radnom vremenu.

 

STRANI JEZICI

Popisi polaznika tečajeva nalaze se na oglasnoj ploči u Kružnoj. Napredni tečaj engleskog održava se srijedom, a početni četvrtkom u 11,00 sati. Početni tečaj talijanskog započinje 18.listopada  u 15,00 sati dok će napredni tečaj njemačkog započeti u utorak 7. studenog. Svi spomenuti tečajevi održavat će se kao i dosada u Verdijevoj 11. Početni konverzacijski tečaj španjolskog započet će 23. listopada u 12,00 sati u Kružnoj. 

 

LIKOVNA RADIONICA

Likovna radionica pod vodstvom akademske slikarice Jelene Mužak započela je  s radom u utorak 10. listopada u 18 sati u našim prostorima u Verdijevoj, i to  članovi koji su već pohađali radionicu, a za početnike ćemo naknadno javiti termin i uvjete  za studeni.  Mjesečna naknada za pohađanje radionice je 8 eura.

Ovim putem pozivamo profesore likovnog odgoja u mirovini, kao i akademske slikare koji su zainteresirani za rad s umirovljenicima da nam se jave u Kružnu 5 svakim danom od 8 do 11 sati.

„Zlatne ruke“ radionica izrade ukrasa od recikliranih materijala održava se svake srijede od 12 sati u Verdijevoj. Svi zainteresirani mogu se javiti voditeljici na broj 098/215 429.

REKREACIJA

U utorak 17. listopada nordijsko hodanje održat će se od Kostrene do lučice u Kostreni. Nalazimo se kod Sv. Lucije u 10 sati. Zbog najave lošeg vremena obavezno ponesite kišnu kabanicu.

 

Za one slabije kondicije, koji nas ne mogu pratiti utorkom, organiziramo, u suradnji sa Klubom športske rekreacije Gorovo,  rehabilitacijsko hodanje petkom od 9:30 do 10:30 ispred dvorane Marino Cvetković u Opatiji.

 

PD Transverzalac u subotu 21. listopada  ide na Platak. Polazak je s Delte u 9 sati autobusom broj 12B a povratak je u 18 sati.

 

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiju S na Zametu i Trsatu.

 

IZLETI

 

Iz ponude agencijskih izleta izdvajamo Bled i Kanjon Vintgar 21.listopada,a Postojna i Trst 11.studenog.U ponudi imamo i desetodnevni boravak u Termama Ilidža od 24.studenog. Detaljnije o izletima se možete informirati na našoj oglasnoj ploči.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content