Zlatne godine, 16. siječnja 2022. godine

Jan 14, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio Rijeka Zlatne godine, 16. siječnja 2022, Klub Centar

 

RAD KLUBOVA

Klubovi su počeli raditi od 10. siječnja po uobičajenim radnim vremenima koje možete provjeriti na našim mrežnim stranicama. Početak je godine i vrijeme je obnove članarina kako bi umirovljenici mogli sudjelovati i svim programima i aktivnostima koje nudimo. Članarina se može obnoviti u svim klubovima i podružnicama, a iznosi 40 kuna za kalendarsku godinu.

Klubovi umirovljenika koji dijele ulaz sa službenim prostorijama mjesnih odbora moraju poštovati uputu da prilikom ulaska u prostore u vlasništvu grada Rijeke moraju imati važeću covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju. Pri ulasku u klubove koji imaju poseban ulaz posjetitelji nisu dužni posjedovati navedene dokumente, ali moraju poštivati  propisane epidemiološke mjere.

 

ŠTO I KAKO U 2022?

Matica umirovljenika grada Rijeke, kao sastavni dio Matice umirovljenika Hrvatske, kroz  svoje mnoge aktivnosti i programe radi na poboljšanju životnih uvjeta svojih članova, umirovljenika grada Rijeke.

Prvenstveni cilj je u 2022. zadržati i unaprijediti postojeće programe i aktivnosti sukladno našim mogućnostima. Uz podršku OGU za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke te angažirajući institucije i organizacije u Rijeci i PGŽ želja nam je unaprijediti sadašnje i pokrenuti nove projekte i programe. Neke od stvari i kojima ćemo posebno povesti računana u 2022. su:

Podići razinu informiranosti starijih građana o postojećim uslugama za starije kao i konceptu zdravog starenja,

Povećati kapacitete i kvalitetu ponude zdravstvenih usluga,

Aktivirati starije građane kroz prijenos znanja i iskustva,

Povećati broj starijih građana koji se bave tjelesnom aktivnošću,

Povećati stupanj socijalne integracije starijih građana,

Osnažiti vodstvo klubova i povećati članstvo u podružnicama,

Osnažiti volontersku mrežu Matice umirovljenika.

 

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Besplatno individualno psihološko savjetovanje organizirano je svakog petka u klubu Centar, Kružna 5 od 15 do 18 sati. Psihologinja u razgovoru sa bračnim parovima ili onima koji brinu o starijim članovima obitelji pruža stručnu pomoć. 

Aktivnost je dio projekta Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati! i u potpunosti je financirano od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.  Najava je obavezna.

 

PRAVNA KLINIKA

Centar za pružanje pravne pomoći Pravnog fakulteta u Rijeci prima prijave na dežurni telefon (099 530 62 50) srijedom od 12:00-15:00. S problemima se možete obratiti i nama u Kružnoj (osobno, telefonom ili online) te ćemo vam organizirati sastanak.

 

IZLET IZNENAĐENJA ZA VINCEKOVO

Vodimo vas na izlet iznenađenja na Viccekovo u vinograd gdje ćemo, uz glazbu i obred orezivanja trsova, svjedočiti ulasku u novu, vinogradarsku godinu. Nakon toga u restoranu, uz bogati ručak, glazbu i ples, nastavljamo druženje i zabavu. Povratak u Rijeku je u večernjim satima. Prijave i dodatne informacije na telefon 293 620.

 

IZLOŽBE

U Muzeju Grada Rijeke „Kockici” možete pogledati izložbu Miroslava Arbutine Arbe „Između dva čekanja”. Izložba tematizira posljedice razornog potresa u Sisku krajem 2020. i otvorena je do 29. siječnja u vremenu od 16 do 19, te subotom od 10 do 14 sati. 

U sklopu projekta „RiGenerAkcija!-Aktivni u mirovini“ koji Udruga Ri Rock provodi u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke, održavaju se i radionice fotografije za umirovljenike. Izložba polaznika radionice fotografija je otvorena u Klubu Centar, Kružna 7 i može se pogledati sve do kraja siječnja 2022. godine, u vremenu rada Kluba.

U Klubu „Sv. Nikola-Turnić” možete pogledati izložbu radova kreativnih radionica u tehnikama decoupage, oslikavanje stakla i platna, izrada košarica od papira i fraktalnih crteža.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 18. siječnja u 10 sati nalazimo se na okretištu autobusa broj 1 na Biviu  odakle idemo šetnicom uz more do Preluke i nazad. Ukupno vrijeme hodnje je cca 2,5 sati ali je, u dogovoru s voditeljem, moguće skratiti. Obucite se sportski i slojevito te ponesite kišnu kabanicu i bocu vode.

 BAZENI KANTRIDA

Rekreacija na bazenima Kantrida je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12:30 do 14:30. 

Vježbe pod vodstvom stručnog trenera održavaju se svake srijede u malom bazenu od 14-15 sati.

 

 FITNESS

Nastavljaju se vježbe u fitness studiju u Dvorani mladosti  na Trsatu i dvorani Zamet. Termini za vježbanje je ponedjeljak, srijeda i četvrtak, a prijave su moguće u Kružnoj odnosno direktno na lokaciji na kojoj želite vježbati.

JOGA 

Vježbe joge nastavljaju se na Pećinama (Spinčićeva 2) srijedom u 8:00 DO 9:30, a na Zametu utorkom i petkom od 15:30 do 17:00. Obavezna predbilježba na broj 051 331-370 ili 091/911 13 70.

 OBAVIJEST ČLANOVIMA PJEVAČKOG ZBORA

Obavještavamo članove mješovitog pjevačkog zbora da se probe do daljnjega, zbog epidemiološke situacije, odgađaju.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content