Zlatne godine, 19. veljače 2023. godine

Feb 17, 2023 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 19. veljače 2023. godine, gostuje Annamaria Frunzi-Palaveršić

RAD KLUBOVA

Klub starijih osoba Belveder Kozala djeluje u sklopu Doma starijih osoba Kantrida.  Aktivnosti su redovite i mnogobrojne. Vježbamo dva puta tjedno, igra se pikado, karte i tombula, proslavi se koji rođendan tako da dinamike u klubu ne nedostaje. Za Dan žena  i Uskrs pripremamo jedan interesantan jednodnevni izlet. Patronažne sestre redovito dolaze jednom mjesečno.  Spomenula bih predavanje i razgovor koje je održao i vodio profesor psihologije Petar Nikolić.

U tijeku su maškarani tanci tako da u mnogim klubovima imamo ples i fešte. Klub Krimeja poziva na tance u utorak 21. veljače u 17 sati. Maškarajte se i dođite dočekati Krimejske feštare uz muziku i ples.

U klubu Centar u srijedu 22. veljače od 9 do 11 sati možete kod patronažne sestre izmjeriti tlak i šećer u krvi te vidjeti s kakvim zdravstvenim stanjem ulazite u korizmu.

U tijeku je uplata članarine za 2023. godinu pa pozivamo sve umirovljenike da uplatom 6 eura postanu članovi Matice i koriste sve pogodnosti koje članstvo nudi. Preporučamo  da se učlanite u klub ili podružnicu prema mjestu stanovanja.

ORALNO ZDRAVLJE UVJET ZA OPĆE ZDRAVLJE

 U ponedjeljak 27. veljače u 11 sati u Vijećnici Grada Rijeke održat će se predavanje Oralno zdravlje – uvjet za opće zdravlje. Povezanost između oralnog i općeg zdravlja posebno je vidljiva kod starije populacije pošto loše oralno zdravlje predstavlja rizik za opće zdravlje, a sustavne bolesti mogu povećati rizik od nastanka oralne bolesti.

Predavanje će se održati u sklopu obilježavanja Dana fakulteta te obilježavanja 50 godina studija dentalne medicine u Rijeci a predavač je dr. dentalne medicine Ella Sever.

PREDSTAVE U HKD

Dana 20.veljače u KHD na Sušaku je predstava „Ako sam žena nisam konj”. Priča je to za jake žene i hrabre muškarce, o djevojci koja čeka princa, babi koja je tjera da se uda i muškarcima koji ne bi da se ožene. Ova monodrama se igra sa velikim uspjehom i publika joj se iznova vraća zbog komičnog, ali i nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.

Cijena karte je za umirovljenike 8 eura, a uplate se primaju u Kružnoj.

Povodom prve obljetnice postojanja plesna skupina Riječke palade organizira plesno glazbenu večer uz goste KUD Lanterna Kraljevica te folklorna društva Zora, Matica Slovačka Rijeka, Pazin, Delnice i KUD Eugen Kumičić Križišće. Pozivaju se svi koji vole folklorne plesove u petak 26.veljače u HKD u 19,30 sati. Ulaz je slobodan (uz malu donaciju-ako netko poželi).

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti  u Kružnoj. U susret Danu žena pozivamo 7. ožujka u Terme Topusko. Cijena izleta je 20 eura a u cijenu je uključen prijevoz udobnim turističkim autobusom, ručak, ples i kupanje u bazenima s termalnom vodom različite temperature. Izlet je organiziran isključivo za članove Matice a prijave i uplate primaju se do 3. ožujka na šalteru u Kružnoj.

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 21. veljače nalazimo na parkiralištu ispred pomoćnog igrališta stadiona Kantrida u 9:30 sati. Šetnja će biti do lansirne rampe torpeda na Mlaki. Pošto je to pokladni utorak zapalit ćemo pusta pa pozivamo sudionike da ponesu šibice, upaljače ili let-lampe pošto je nevolja koju palimo prevelika. Također, nakon paljenja ćemo nešto popiti i pojesti pa nećemo imati ništa protiv ako ponesete slatko-slane zalogajčiće i čašice.

Korištenje bazena za članove Matice je besplatno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12,30 sati do 15,30 sati. Korisnici bazena se moraju pridržavati kućnog reda kao i uputa službenih osoba.

Članovi Matice mogu koristiti teretanu na Trsatu u zgradi Dvorane Mladosti po povoljnoj cijeni. Prijave su na telefon 216-300.

Obavještavamo sve zainteresirane da se ponovno može koristiti boćalište u Boćarskom domu Rikard Benčić i to dva puta tjedno (ponedjeljkom i  srijedom) u terminu od 14 do 17 sati. Molimo zainteresirane da se jave u Kružnu radi formiranja grupa.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 25. veljače organizira planinarenje pravcem Marčelji-Studena-Saršoni-Drenova. Polazak je u 8:40 sati s okretišta linije 7 (Turkovo) autobusnom linijom broj 20. Povratak je u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Hvala na lijepim informacijama!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content