Zlatne godine, 2.4.2023. godine

Apr 1, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 2. travnja 2023. godine, gostuje Željana Talijan

 

Klub umirovljenika Srdoči od ponedjeljka 3. travnja radi od 16 do 20 sati sa svim aktivnostima kao i do sad. Članovi surađuju s OŠ Srdoči tako da ćemo u susretu s učenicima saznati više o pametnim telefonima, ponovit ćemo slanje maila, uređivanje teksta. Također, s mališanima dječjeg vrtića „Planet mašte“ izrađivat ćemo lutkice i raditi gnijezda za zečiće za Uskrs. Članice slikarstva i quillinga pripremaju izložbu svojih radova 2. svibnja u Gradskoj čitaonici na Korzu.

U srijedu 12. travnja s početkom u 18,00 sati održat će se predavanje g. Gorana Smirčića na temu osnovnih fizičkih i fizioloških parametara tijela (koštane i mišićne mase, masnoće na organima, postotak vode u tijelu, …). Nakon predavanja sudionici će se moći predbilježiti za besplatno mjerenje na aparatu koji mjeri spomenute parametre i dobiti savjetovanje za prehranu. Aktivnost se provodi u okviru projekta „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ i u potpunosti je financirana od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Svim umirovljenicima na Srdočima poručujemo da dođu, vide naš klub, sudjeluju u organiziranim događanjima i predlože nove stvari s kojima bi se voljeli susresti .

 

Tjedan iza nas u Matici je bio bogat događanjima. Imali smo nekoliko vrlo uspješnih izleta a posebno lijepo nam je bilo na vođenoj šetnji kroz staru jezgru Bakra. Šetnju, u okviru sekcije nordijskog hodanja je vodio profesor Boro Štrbac, zaljubljenik i znalac povijesti Bakra. Saznali smo puno interesantnih stvari o Bakru i njegovim znanim i manje znanim stanovnicima. Nakon skoro tri sata obilaska, kupili smo topli, meki bakarski baškot i pojeli ga odmah, a one tvrde, suhe, ponijeli sa sobom te na rivi uživali u sunčanom danu, lijepom pogledu i kavi.

 

PRAVNI  SAVJETI i PREDAVANJA

Pravne savjete možete dobiti od naše pravnice koja je u Kružnoj srijedom i četvrtkom od  16, 30 do 18 sati. Molimo da se predbilježite na telefon Matice 212 109, te da nas u slučaju nemogućnosti dolaska na vrijeme nas obavijestite.

 

Sveučilište za 3.dob i ove godine organizira proljetni ciklus predavanja i tečajeve. Prijave za radionice Praktična informatika, Pčelarstvo i radionice slikarstva možete izvršiti do 7. travnja na adresu 3dob@uniri.rh. Informacije na telefon 051 584 861.

 

IZLETI

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

 

 REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 4. travnja nordijci se nalaze se u 10 sati u Kastvu na ulazu u stari grad. Autobus za Kastav polazi s Delte u 9 i 15. Nakon zagrijavanja na Crekvini krećemo prema domu Zvirić i Šparožnoj jami. Trajanje pohoda je oko tri sata.

U utorak 11. travnja idemo stazom šparuga s Cvetkovog trga (ispred crkve na Drenovi)  do Velog vrha i Pulca. Trajanje hodnje je oko tri sata pa se pripremite  za duži pohod (voda, okrjepa, kapa i krema za sunce).

U tijeku je program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

U nedjelju 2. travnja TZ općine Kostrena  poziva na hodnju i druženje. Nalazimo se u 10 sati na Žurkovu te idemo na Solin (Rimska utvrda) i završavamo u Društvenom domu. Staza je srednje teška, dužine  oko 8 kilometara za što nam je potrebno (bez marende) oko 2,5 sati.

Sve druge aktivnosti – bazen, teretana na Zametu i Trsatu, kuglanje i vježbe za mobilno9st u dvorani „3.maj“ su u već  u uhodanim terminima. Napominjemo da je aqua aerobic na bazenu srijedom od 13 do 14 sati.

Joga je i dalje na Pećinama srijedom od 8 do 9 i 30, a utorkom i petkom na Zametu od 15 i 30 do 17 sati. Prijaviti se možete na telefon 331-370 ili mobitelu 091 911 13 70.

Ponovno je započelo vježbanje na otvorenom i to na lokacijama Kampus na Trsatu (utorkom u 8 sati), igralište Zamet srijedom u 9 sati i petkom u centru grada – Trg Riječke rezolucije u 9 sati.

U tijeku su predbilježbe za jedrenje po Kvarneru. Zainteresirani se mogu javiti u Kružnu a samo jedrenje je predviđeno u terminima poslije 15. travnja.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Svim umirovljenicima i njihovim obiteljima  žalimo sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da ga provedu ugodno se družeći se sa svojim najbližima.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content