Zlatne godine, 21.5.2023. godine

May 19, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 21. svibnja 2023. godine, gostuje Roža Butković

KLUB SV. NIKOLA TURNIĆ

 Radno vrijeme  kluba sv. Nikola Turnić je ponedjeljkom, srijedom i petkom od  15 do 19, a utorkom i četvrtkom od 09 do 13 sati. U klubu se možete  zabaviti    ponedjeljkom  uz tombolu, srijedom uz kreativnu radionicu, a petkom opustiti uz masažu. Tlak i šećer u krvi možete izmjeriti 25. svibnja od 9 do 10 sati. Kontrola učinkovitosti mjerenja sastava tijela na rasporedu je 22. svibnja od 15 sati a istoj mogu pristupiti samo oni koji su sudjelovali na prethodne dvije radionice.

Protekli tjedan MO Turnić obilježio je dan mjesnog odbora na kojem je veliki broj naših članova uživao u pjesmi i plesu ali i u postavljenoj izložbi Siniše Popovića.

U Klubu Centar, Kružna 5 je dana 24.svibnja mjerenje tlaka i šećera u krvi u vremenu od 9 do 11 sati.

 Povodom Dana državnosti 30.svibnja i Dana Grada Rijeke 15.lipnja, klub umirovljenika Podvežica postavlja izložbu „Hrvatski grb i zastava kroz povijest“ autora pukovnika, dr.sc.Željka Heimera i  „Rijeka kroz priče i fotografije“ autora Marijana Matkovića. Izložbe su otvorene u prostorijama kluba Kvaternikova 58A, radnim danom od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 18:00 sati od 24.svibnja do 21.lipnja 2023.

TESTIRANJE PAMĆENJA

 Pamćenje je sposobnost zadržavanja i korištenja informacija I povezuje našu sadašnjost s prošlošću, te služi planiranju budućeg ponašanja. Čini  jednu od temeljnih karakteristika naše ličnosti. Poznato je da umirovljenici imaju problema sa koncentracijom i kratkoročnim pamćenjem pa s ciljem uvida u stanje u tom segmentu provodimo testiranje pamćenja umirovljenika. U suradnji s Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci testiranje provode studenti završne godine studija psihologije. Prijave za testiranje, testiranje sa savjetima za poboljšanje pamćenja možete dobiti prijavom u svom klubu ili podružnici.

 GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA GRADA RIJEKE

 Redovita izvještajna Skupština matice umirovljenika Grada Rijeke održat će se 24. svibnja u 11 sati. Pozivamo sve predstavnike klubova i podružnica da materijale i pozive preuzmu u prostorijama Matice u Kružnoj do utorka 23. svibnja.

CTK- UTORAK S PENZIĆIMA

 U utorak 23. svibnja, u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka, organizirana je radionica  e-građani. Kroz radionicu ćemo se upoznati s portalom e-građani i katalogom usluga koje nam on pruža. Naučit ćemo kako se prijaviti u sustav, što su to razine sigurnosti, što su vjerodajnice, a što korisnički pretinac. Učeći o ovom korisnom portalu uvelike ćemo si skratiti vrijeme provedeno čekajući u redovima (a samim time skratiti kilometarske redove, sačuvati živce a vrijeme iskoristiti za važnije stvari).

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti pozivom na 051 327 155.

REKREACIJA

U utorak 23. svibnja  nalazimo se na parkiralištu ispred motela Sv. Lucija u Kostreni od kud, s obzirom na vremenske prilike, idemo obalnom šetnicom do lučice u Kostreni ili obilazimo  kostrenska počivala. (Kameni zidići počivala”,  služili su kao mjesta predaha na kojima bi se odložili tereti i počinulo.  No, počivala su bila više od mjesta predaha. Ona su bila i svojevrsna središta društvenog života, mjesta susreta, druženja i razmjene informacija.)

Staza nije teška a predviđeno trajanje hodnje je oko dva sata.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 27. svibnja organizira izlet na Platak. Polazak s Delte u 9:00 s autobusnom linijom broj 12b. Povratak s Platka je u 18:10 sati .Staza nije zahtjevna.

Obavještavamo sve korisnike Bazena Kantrida da se ponovo mijenja satnica za Aqua aerobic te se besplatno vježbanje po stručnim vodstvom održava srijedom od 14:00-15:00 sati.

Rekreaciji na otvorenom za starije osobe održava se u sklopu projekta “RigenerAkcija – aktivni u mirovini” na 3 lokacije: Trsat (Vojno igralište), utorkom od 8-9 sati sati; Zamet (košarkaško igralište), srijedom od 8-9 sati; Centar grada (Trg Riječke rezolucije), petkom od 8-9 sati. Prethodna najava nije potrebna a sudjelovanje je besplatno.

Zbog lošeg vremena jedrenje za umirovljenike nije održano. Računamo da ćemo u tjednu pred nama izaći na more pa pozivamo umirovljenike da se prijave. Po cijeni od 16 eura po osobi za grupe do 6 jedriličara možete aktivno uživati u panorami Kvarnera puna dva sata.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content