Zlatne godine, 23.4.2023. godine

Apr 21, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 23. travnja 2023. godine, gostuje Annamaria Fruzi Palaveršić

Klub starijih osoba Belveder Kozala u dolazećem razdoblju bogat je događajima među kojima izdvajamo mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi (utorak 25.travnja),   kontrolu sluha 2. svibnja (od 10 do 12 sati). Predavanje na temu „Pamćenje i možemo li ga poboljšati“ održat će psihologica dana 9. svibnja, a 10. svibnja idemo na jednodnevni izlet u Istru.

U Klubu se odvijaju redovite aktivnosti kao što su  vježbanje 2 puta tjedno, natjecanja u pikadu i kartama, tomboli te molimo naše članove da se uključe u većem broju s ciljem priprema za dolazeću ligu penzića.

U Klubu starijih osoba Sv. Nikola Turnić u četvrtak 27.04 u vremenu od 9 do 10 sati je mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Obavještavamo članove Matice da je u klubu Podvežica otvorena izložba povodom oslobođenja Sušaka 21.travnja 1945. godine i oslobođenja Rijeke 3. svibnja 1945 godine i to svakim radnim danom od 10 do 12 sati i od 15 do 19 sati. Autor izložbe je Marijan Matković, a izložba je otvorena do 5. svibnja 2023. godine.

PRAVNI SAVJETI  I PREDAVANJA

 Zakonske novine koje stupaju na snagu u travnju su vezane za jednokratne isplate pomoći radi ublažavanja posljedica rasta troškova života. Pravo na isplatu imaju umirovljenici s primanjima ne većim od 610 eura. Također, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prestaje s obračunom dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje na mirovinama za travanj koje se isplaćuju u svibnju 2023. godine tako da će i to utjecati na povećanje naših primanja.

Pravne savjete možete dobiti od naše pravnice koja je u Kružnoj srijedom i četvrtkom od  16,30 do 18 sati. Molimo da se predbilježite na telefon Matice 212-109, te da nas u slučaju nemogućnosti dolaska na vrijeme nas obavijestite.

U Centru tehničke kulture na Školjiću dana 25. travnja u 12 sati, kao i svakog zadnjeg utorka u mjesecu, održat će se informatička radionica za umirovljenike  pod nazivom „Rad na mobitelima”.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 Obavještavamo sve korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će bonove za prehranu za mjesec svibanj moći preuzimati od utorka 25. travnja do 5. svibnja. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699.

Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini.

 IZLETI

Klub Srdoči dana 30. travnja organizira izlet u Labin i Gračišće, a informacije i prijave su na telefon 095 554 15 38.

U ponudi je izlet za Istru, Hum, Roč i Motovun 29. travnja, s polaskom u 8 sati sa Jelačićevog trga. Prijave na telefon 621 700 ili 091 615 80 11.

 REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 25. travnja nordijci se nalaze u 9,30 ispred dvorane Marino Cvjetković u Opatiji, Pobri, šetnica Carmen Sylva do Amerikanskih vrtova. Staza je srednje teška, napravit ćemo oko 8 kilometara i predviđeno trajanje hodanja je dva i pol sata.

 U subotu 6. svibnja sudjelujemo na Festivalu nordijskog hodanja u Trakošćanu. Polazak je iz Opatije u 6,00 sati, iz Rijeke u 6,20 sati s Jelačićevog trga, a povratak u večernjim satima. Cijena je 45 eura  a uključuje prijevoz, kotizaciju i ručak. Mjesta još ima pa se uplate mogu obaviti na treningu nordijskog hodanja  kao i  u Kružnoj.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 29. travnja  organizira planinarenje na Platku.  Polazak je sa Delte u 9,00 sati linijom 12 b, a povratak sa Platka u 18,10 sati.     Staza nije zahtjevna.

U tijeku je program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

Sve druge aktivnosti – bazen i aqua aerobic, teretane na Zametu i Trsatu, kuglanje i judo u dvorani „3.maj“, joga, vježbe na otvorenom su u već  u uhodanim terminima.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content