Zlatne godine, 24. rujna 2023.

Sep 22, 2023 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 24. rujna 2023.

Gostuju Anja Šustić Kiseljak, tajnica i Emil Baumgartner, predsjednik

  KLUBOVI

 

Svi klubovi i podružnice Matice umirovljenika započeli su  s radom. Vrijeme rada i aktivnosti svakog kluba možete provjeriti na oglasnim pločama ili na web-u.

 

U susret  Međunarodnom danu starijih osoba Matica umirovljenika u Kružnoj, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, organiziramo vježbanje i prezentacije navika zdravog načina života. Ovo je prilika da se u utorak 3. listopada u 10 sati odazovemo i uz savjete stručnjaka družeći se proslavimo ovaj dan. Obilježavanju Dana starijih uključit će se i naši klubovi samostalnim programima.

 

18. ŠAHOVSKI TURNIR IVAN FARKAŠ

 

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Šahovskom klubu Rijeka 3. i 4. listopada organizira se, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Komunalnog društvo Kozala,  18. šahovski turnir „Ivan Farkaš“.  Pravo sudjelovanja imaju svi umirovljenici do rejtinga 2100. Prijaviti se možete u Matici ili na telefon 098 341 323 – Majnarić. Podjela nagrada najboljim igračima je nakon završetka turnira.

 

SPORTSKE IGRE UMIROVLJENIKA PGŽ

 

Obavještavamo sve prijavljene za sportske igre umirovljenika PGŽ da je polazak iz Rijeke 30. rujna u 7;30 s Trga B. J. Jelačića. Povratak iz Crikvenice je nakon podjele nagrada i zajedničkog ručka što planiramo oko 17 sati. Svim sudionicima želimo puno sportskih uspjeha lijep provod uz glazbu i ples.

 

STRANI JEZICI

 

Kao i svake godine u listopadu započinjemo s tečajevima jezika za umirovljenike. Ove godine održavat će se tečajevi početnog i naprednog engleskog jezika, početnog  talijanskog jezika, naprednog njemačkog i početnog španjolskog jezika. Prijave se primaju od 25. do  29. rujna nakon čega će se odrediti grupe. S tečajevima planiramo započeti sredinom mjeseca listopada, a o točnom datumu početka za svaku grupu bit ćete naknadno obaviješteni.

 

 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 

Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec listopad mogu preuzeti do 5. slijedećeg mjeseca. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699. Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini.

 

 

REKREACIJA

 

U utorak 26. rujna u 10 sati organizira se nordijsko hodanje od Drenove do Ronjgi. Okupljanje je na okretištu autobusne linije broj 5 na Drenovi u 10 sati. Staza je srednje teška i traje oko tri sata. 

 

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 30.rujna organizira planinarenje Krasica-Dušanovi dvori-Škrljevo. Polazak s Delte je u 9,30 autobusnom linijom broj 25 ili 26, a povratak je u poslijepodnevnim satima .

 

Kuglanje nastavljamo u Sportskom centru 3.maj na Kantridi ponedjeljkom od 11 do 12 sati, a prije toga u judo klubu organizirane su vježbe za mobilnost i prevenciju padova od 10 do 11 sati.

 

Bazen Kantrida otvoren je za umirovljenike ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12,30 do 15,30, a aquaaerobic pod vodstvom trenera, je srijedom od 14 do 15 sati.

 

Vježbanje u teretani  je moguće u Fitness studiu S na Zametu ponedjeljkom i srijedom od 9 do 10, a na Trsatu utorkom i četvrtkom od 9,30 do 10,30.

 

IZLETI

 

Iz ponude izleta izdvajamo ponudu Kluba Krimeja koji 7.listopada organizira izlet u Italiju ( Grado, Aquileia  i  Palmanova). Prijave i uplate primaju se na telefone  422 374 ili 099 489 62 71 a u klubu od 17 do 19 sati. Klub Sv. Nikola Turnić 12. listopada organizira izlet Vrila Gacke i Rastoke. Uplate u klubu do 2. listopada.

Ostalu ponudu putovanja možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

 

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Za svakog ponesto.Hvala na trudu.Pozdrav

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content