Zlatne godine, 26.3.2023. godine

Mar 27, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 26. ožujka 2023., gostuje Roža Butković

Radno vrijeme  kluba sv. Nikola Turnić je ponedjeljkom, srijedom i petkom od  15 do 19, a utorkom i četvrtkom od 09 do 13 sati. U klubu se možete  zabaviti    ponedjeljkom  uz tombolu, srijedom uz kreativnu radionicu,a petkom opustiti uz masažu.

Kroz projekt „Brigama se nemoj dati, u Matici dane krati“ psihologinja će 13. travnja u  10 sati  održati predavanje na temu – Kako ustrajati u zdravim navikama? Psihologija nam može pomoći da vratimo motivaciju i usmjerimo se na ciljeve boljeg zdravlja.

Kroz isti projekt u Klubu Drenova će 30. ožujka u 17,00 sati  socijalna pedagoginja i defektologinja održati interaktivnu radionicu na temu Postati svoj najbolji prijatelj! Prijave na telefon 255-836.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za ova zanimljiva predavanja.

Klub Trsat je, nakon rekonstrukcije prilaza,  ponovno počeo s radom. Radno vrijeme je ponedjeljak, srijeda, petak od 15 do 19, a utorkom i četvrtkom od 9 do 13. Stilističke radionice su srijedom, masaža četvrtkom, a vježbe utorkom i četvrtkom od 17 sati.

 

Mjerenje tlaka i šećera u krvi je u Kružnoj dana 29. ožujka od 9 do 11sati.

 

PRAVNI  SAVJETI i PREDAVANJA

Pravne savjete možete dobiti od naše pravnice koja je u Kružnoj srijedom i četvrtkom od  16, 30 do 18 sati. Molimo da se predbilježite na telefon Matice 212 109, te da nas u slučaju nemogućnosti dolaska na vrijeme nas obavijestite.

 

U okviru Sveučilišta za 3.dob dana 29. ožujka u Kampusu u 17 sati održava se predavanje povodom Svjetskog dana kazališta „O glumi bez glume” doc.Valentine Lončarić sa Akademije primijenjenih umjetnost.

 

U Centru tehničke kulture na Školjiću dana 28. ožujka u 12 sati, kao i svakog zadnjeg utoraka u mjesecu, održat će se informatička radionica za umirovljenike  pod nazivom „Rad s mapama”.

 

PREHRANA U DOMU PEĆINE

Obavještavamo sve korisnike prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama da će  bonove za prehranu za mjesec travanj moći preuzimati u  Kružnoj od 27. ožujka do 5. travnja. Podsjećamo da se uplata ručka može obaviti srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333 699.

 

IZLETI

Obavještavamo sve članove Matice koji su uplatili izlet u Istru ( Parenzana s posjetom Grožnjanu i Oprtlju) da je  polazak 30. ožujka u 8 i 30 s Trga bana Jelačića. Povratak je u popodnevnim satima.

Veliku ponudu jednodnevnih i izleta u toplice možete vidjeti na oglasnoj ploči u Kružnoj.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 28. ožujka nordijci se nalaze se u 9 i 30 sati u Bakru ispred bivše upravne zgrade koksare. Odatle krećemo u šetnju starim, povijesnim dijelom vođeni iskusnim vodičem. Vidjet ćemo povijesne znamenitosti koje su obilježile ovaj primorski grad kroz stoljeća. Polazak za Bakar je u 8 i 30 sati s Delte autobusnom linijom broj 29. Trajanje razgleda je oko 2 i pol sata.

 

Planinarsko društvo Transverzalac u nedjelju 2. travnja  organizira planinarenje na Učku, stazom Land art. Polazak je s trga bana Jelačića u 8 i 55 sati autobusnom linijom broj 32 do Opatije, a zatim iz Opatije linijom broj 34 u 9 i 40.sati. Povratak je sa Učke u 18,00 sati. Staza nije zahtjevna. Planinarsko društvo Transvezalac obavlja upise u društvo utorkom od 17 sati u Kružnoj.

U tijeku je program nordijskog hodanja u organizaciji KŠR Gorovo i TZ Grada Opatije. Svake subote okupljamo se ispred vile Angioline od kud ćemo različitim pravcima obilaziti Liburnijski kraj.

Sve druge aktivnosti – bazen, teretana na Zametu i Trsatu, kuglanje i judo u dvorani „3.maj“ su u već  u uhodanim terminima. Napominjemo da je aqua aerobic na bazenu srijedom od 13 do 14 sati.

Joga je i dalje na Pećinama srijedom od 8 do 9 i 30, a utorkom i petkom na Zametu od 15 i 30 do 17 sati. Prijaviti se možete na telefon 331-370 ili mobitelu 091 9111370.

Ponovno je započelo vježbanje na otvorenom i to na lokacijama Kampus na Trsatu utorkom u 8 sati, igralište Zamet srijedom u 9 sati i petkom u centru grada Trg Riječke rezolucije u 9 sati.

U klubu u Kružnoj zamijenjen je kaffe aparat. Pozivamo sve ljubitelje dobre kave da ju  kušaju  svaki dan, od 8 do 12 i od 15 do 19 sati.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content