Zlatne godine, 28.5.2023. godine

May 26, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 28. svibnja 2023. godine, gostuje Roberto Zubčić

Udruga umirovljenika Luka Rijeka djeluje već dugi niz godina s ciljem organiziranja okupljanja svojih članova u prostorijama u Verdijevoj br. 11 srijedom od 10 do 12 sati. Članovima organiziramo aktivnosti primjerene njihovoj dobi a koje se sastoje od kulturnih, zabavnih, i sportsko rekreativnih događanja. Nastojimo razvijati prijateljstva koje temeljimo na njegovanju tradicije lučko- pretovarne djelatnosti. Rado se prisjećamo onih dana kada smo svojim radom i aktivnostima sačuvali i razvijali Luku Rijeka. Nažalost, imamo dosta zanimljivih programa koje nismo još realizirali budući oni prvenstveno ovise o dodatnim financijskim sredstvima. U nekoliko navrata smo pokušali uspostaviti suradnju sa upravom Luke no nismo dobili nikakav odgovor. Brzo su zaboravili bivše radnike koji su im omogućili da budu tu gdje jesu. Koristim priliku da pozovem sve zainteresirane da nam se pridruže te da zajedno ostvarimo brojne interese naših članova, a upravu Luke da dam se jave i vide kako bivši djelatnici žive.

U srijedu 24. svibnja održana je, u Hrvatskoj čitaonici Trsat, redovita izvještajna skupština Matice umirovljenika Grada Rijeke. Sumirali smo rezultata rada u prethodnoj godini, prezentirali financijske pokazatelje, zadržali se na težišnim aktivnostima te prokomentirali planove za ovu godinu. Sve točke dnevnog reda su jednoglasno usvojene te smo nastavak diskusije imali za okruglim stolom uz hranu, piće i prijateljsko druženje.

DA KRUŽNA NE BUDE TUŽNA

Kao i svake godine, uoči sv. Vida, nebeskog zaštitnika grada Rijeke, održavamo susrete u Kružnoj. Osim druženja natjecat ćemo se u briškuli i trešeti, pikadu i nabacivanju kolutova. Nakon natjecanja ćemo podijeliti nagrade najboljima te zapjevati i zaplesati uz živu glazbu. Klubovi mogu prijaviti po jednu ekipu za svaki ciklus natjecanja. Također, molimo sve one koji bi pomogli u organizaciji događanja ili dali ruku u pripremi svega da nam se jave.

PREHRANA U DOMU PEĆINE

 Korisnici organizirane prehrane u domu Crvenog križa na Pećinama bonove za  prehranu za mjesec lipanj mogu preuzeti do 5. lipnja. Uplata ručka je isključivo srijedom i četvrtkom od 9 do 11 sati na adresi Trg Republike Hrvatske 2/II. U slučaju nemogućnosti dolaska na objed odjaviti se možete dan ranije na telefon 333-699.

Podsjećamo, pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi umirovljenici s primanjima manjim od 440 eura i iznos se dokazuje izvodom od banke ili rješenjem o mirovini.

 IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Polaznici tečaja fotografije postavili su treću, posljednju izložbu radova nastalih u okviru projekta  “RigenerAkcija – aktivni u mirovini”. Izložbu možete vidjeti u Kružnoj u vrijeme rada kluba.

REKREACIJA

U utorak 30. svibnja  je neradni dan  (Dana Državnosti) te nemamo pohoda. U utorak 6. lipnja nalazimo se na platou ispred hotela Continental u  9 sati od kud idemo preko Hartere do mlina Žakalj. S obzirom na sve  toplije dane obavezno ponesite pokrivalo za glavu namažite se kremom sa zaštitnim faktorom i ponesite bočicu vode.

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana pozvani smo, u suboti 3. lipnja na Platak. Festival se otvara u 10 sati a na programu su nordijsko hodanje, jahanje, streličarstvo, boćanje, briškula i trešeta, bela, odbojka…. Mogu se koristiti sportski tereni a po povoljnim cijenama iznajmiti bicikli i drugi sportski rekviziti. Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta.   Informacije na e-mailu sportzasve.pgz@gmail.com, facebook „Sport za sve“ ili „Festival sportske rekreacije“. Prijave su prije samog početka aktivnosti.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 3. lipnja organizira izlet Permani – Kastav. Polazak s Delte u 9:30 s autobusnom linijom broj 23. Povratak s Kastav je u 17:46 sati .Staza nije zahtjevna.

Rekreaciji na otvorenom za starije osobe još uvijek se održava se u sklopu projekta “RigenerAkcija – aktivni u mirovini” na 3 lokacije: Trsat (Vojno igralište), utorkom, Zamet (košarkaško igralište) srijedom, Centar grada (Trg Riječke rezolucije), petkom od 8-9 sati. Prethodna najava nije potrebna a sudjelovanje je besplatno.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content