Zlatne godine, 4.6.2023. godine

Jun 2, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 4. lipnja 2023. godine, gostuje Anja Šustić Kiseljak

DA KRUŽNA NE BUDE TUŽNA

Kao i svake godine, uoči sv. Vida, nebeskog zaštitnika grada Rijeke, održavamo susrete u Kružnoj. Susreti se održavaju 14. lipnja s početkom u 14 sati. Natjecat ćemo se u briškuli i trešeti, pikadu i nabacivanju kolutova. Nakon natjecanja ćemo podijeliti nagrade najboljima te zapjevati i zaplesati uz živu glazbu. Klubovi mogu prijaviti po jednu ekipu za svaki ciklus natjecanja do ponedjeljka 12. lipnja. Također, molimo sve one koji bi pomogli u organizaciji događanja ili dali ruku u pripremi svega da nam se jave.

U utorak 06. lipnja u 17 sati u klubu Krimeja održati će se susreti-radionice sa studentima Odjela psihologije Filozofskog fakulteta Rijeka. Tema je puno, a neke od njih su: stavovi prema starenju kod osoba različite dobi, odnosi s braćom i sestrama u odrasloj i starijoj dobi, zlostavljanje starijih osoba (obiteljsko/partnersko), stereotipi o starenju na ponašanje starijih osoba… Vjerujemo da će neka od ovih tema kratkih izlaganja zainteresirati nas i da ćemo imati prilike naučiti nešto novo ili barem potvrditi neka svoja osobna iskustva. Osim toga u klubu Krimeja u srijedu 7.lipnja održati će se mjerenje šećera u krvi i tlaka od 8,30 do 10, 30 sati.

Klub starijih osoba Zamet i podružnica Brodokomerc organiziraju izlete 22. lipnja u Italiju a 30.lipnja Park prirode Učka. Svi zainteresirani mogu se javiti na tel.373 134 ili 264  903 ponedjeljkom i srijedom od 16 do 18 sati ili utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati.
Članovi podružnica INA Rijeka, na redovnoj izbornoj skupštini, izabrali su novog predsjednika kluba. U slijedeće četiri godine podružnicu će voditi gospodin Ivan Štimac kojem želimo puno uspjeha u radu.

 TESTIRANJA – CELIJAKIJA

 Udruga oboljelih od celijakije u suradnji s Medicinskom školom i Klinikom za pedijatriju KBC Rijeka provodi testiranje na celijakiju. Testiranje će se održati u ponedjeljak 5. lipnja u 9 sati. Mogu pristupiti svi koji se žele testirati do isteka zaliha testova, a prednost imaju oni koji su se već prijavili. Testiranje se vrši iz uzorka kapi krvi uzete iz vrha prsta.

U Kružnoj i dalje se mogu prijaviti svi koji žele učestvovati u testiranju pamćenja koje će studentice Filozofskog fakulteta Odjela psihologije obaviti po klubovima Matice.

 IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Polaznici tečaja fotografije postavili su treću, posljednju izložbu radova nastalih u okviru projekta  “RigenerAkcija – aktivni u mirovini”. Izložbu možete vidjeti u Kružnoj u vrijeme rada kluba.

 KAZALIŠNA PREDSTAVA

Povodom obilježavanja 18. rođendana predstave „Čarolija imitacije” naš poznati komičar, glumac-imitator Denis Bašić gostuje u Dvorani Exportdrvo 22. lipnja u 20h. U ovoj satiri Bašić glumi i oponaša kako poznate osobe tako i ljude iz našeg svakodnevnog života, te zajedno sa publikom otplovljava iz naše često sive svakodnevnice na pučinu smijeha i pozitive.   Redovna cijena ulaznice je 10 eura, a  za članove Matice umirovljenika grada Rijeke 7.5 eura.  Svi zainteresirani članovi Matice trebali bi se javiti do 18. lipnja kako bismo rezervirali potreban broj karata koje će se moći podići na ulazu sat prije početka predstave.

REKREACIJA

U utorak 6. lipnja nalazimo se na platou ispred hotela Continental u  9 sati od kud idemo preko Hartere do mlina Žakalj. S obzirom na sve  toplije dane obavezno ponesite pokrivalo za glavu namažite se kremom sa zaštitnim faktorom i ponesite bočicu vode.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 10. lipnja organizira izlet na izvor Rječine. Polazak s Delte u 8:15 s autobusnom linijom broj 12. Povratak iz Kukuljani je u 16:35 sati autobusnom linijom broj 12A. Staza nije zahtjevna.

Rekreaciji na otvorenom za starije osobe još uvijek se održava se u sklopu projekta “RigenerAkcija – aktivni u mirovini” na 3 lokacije: Trsat (Vojno igralište), utorkom, Zamet (košarkaško igralište) srijedom, Centar grada (Trg Riječke rezolucije), petkom od 8-9 sati. Prethodna najava nije potrebna a sudjelovanje je besplatno.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content