Zlatne godine, 5. veljače 2023. godine

Feb 3, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Radio emisija Zlatne godine, 5. veljače 2023. godine, gostuje Željana Talijan

 

RAD KLUBOVA

Klub Srdoči djeluje na adresi Srdoči 65 A, pored poste, u radnom vremenu od 15 do 19 sati.

Nastavljaju se uobičajene aktivnosti kao sto su šah, karte, tombola, pikado, masaža (svake druge srijede), mjerenje tlaka i šećera prvi četvrtak u mjesecu te radionice decopagea, quillinga, pupa i slikarstva. U pripremi smo izložbe  uradaka radionica za 8. mart.

I ostali klubovi i podružnice Matice umirovljenika rade po uobičajenom radnom vremenu. U tijeku je plaćanje članarine za 2023. godinu pa pozivamo sve umirovljenike da uplatom 6 eura postanu članovi Matice i koriste sve pogodnosti koje članstvo nudi. Upozoravamo sve  zainteresirane koji se žele učlaniti u Kružnoj na moguće kratko čekanje te ih molimo za strpljenje.

 

PRAVNO SAVJETOVALIŠTE

Srijedom i četvrtkom pravnica s odvjetničkim iskustvom daje pravne savjete  u Kružnoj 5 od 16,30 do 18,30. Najave su obvezne  osobno ili na telefon 212-109.

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

 Od ponedjeljka 6. veljače primaju se prijave za školu engleskog, njemačkog i talijanskog jezika. Škola počinje početkom mjeseca ožujka i traje 24 školska sata do mjeseca lipnja. Također, molimo zainteresirane volontere, profesore talijanskog i njemačkog, ali i ostalih stranih jezika da nam se jave s ciljem razgovora o vođenju tečaja.

 

PREDAVANJA

U sklopu EU projekta UHO u Klubu starijih osoba Belveder Kozala održat će u utorak 7. veljače u 10:00 sati predavanje psihologa na temu Poznata psihološka istraživanja i što iz njih možemo naučiti? Sudionike će se upoznati s nekim od brojnih zvučnih psiholoških istraživanja koja i danas oblikuju pogled na čovjekovo psihološko funkcioniranje. Prijave su obavezne. Sve informacije i prijave moguće putem telefona  513-825.

 

POPUST NA PREDSTAVU „SCENE IZ BRAČNOG ŽIVOTA“

  1. veljače 2023. u 20 sati u HKD na Sušaku premijerno se izvodi nagrađivana predstava „Scene iz bračnog života“. Komad je rađen po istoimenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana i prati odnos bračnog para i razotkriva pukotine i pritajeni nesklad tridesetogodišnjeg braka.

Članovi Matice ostvaruju popust na ulaznice od 30% na šalteru u Kružnoj, prijave do 8. veljače zbog ograničenog broja karata.  

 

IZLETI

Najavljujemo nekoliko izleta i putovanja u narednom razdoblju:

Karneval Venezia, Beč, Graz, Monte Lussari,  Bled i Trst i dvorac Miramare, terme Ilidža u Sarajevu. Za sve izlete informacije na broju telefona 051 621 700, ili 051 293 620.

Klub Podvežica organizira izlet u Bjelovar dana 16.02 sa razgledom grada uz lokalnog vodiča, ručak i degustaciju vina u vinskom podrumu. Prijave na broj 0958118678.

 

REKREACIJA

NORDIJSKO HODANJE

U utorak 7. veljače u 9:30 sati nalazimo se na Biviu, okretištu autobusne linije broj 1. Šetnja na relaciji Bivio-Preluk-Bivio traje oko 2 sata. Voditelj nordijskog hodanja upoznat će nove članove s tehnikom hodanja. Napominjemo da sudionici moraju upozoriti voditelja na eventualne zdravstvene probleme ako ih imaju.

Planinarsko društvo Transverzalac u subotu 11. veljače organizira planinarenje od Krasice panoramskim putem do Škrljeva. Polazak s Delte u 10:00 sati autobusnom linijom  broj 25  a povratak u 16:33. Staza nije zahtjevna.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content