Zlatne godine, 6. prosinca 2020. godine

Dec 4, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Slušajte nas na Radio Rijeci, u nedjelju 6. prosinca 2020. u emisiji “Zlatne godine”.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije i preporuke kriznih stožera o ograničenju kontakata i druženja, svi klubovi umirovljenika od ponedjeljka 30. studenog prestali su s  aktivnostima.  Za obavljanje neophodnih administrativnih poslova uvedeno je dežurstvo. Svaki će klub, prema slobodnoj odluci, odrediti vrijeme dežurstva i o tome obavijestiti  članove jasno istaknutim natpisom na ulazu. U klubovima u kojima je to moguće nastavlja se vježbanje na otvorenom.

Šalter Matice u Kružnoj 5 i dalje će biti otvoren svaki radni dan od 8 do 11 sati. Djelatnici Matice dostupni su na telefonskom broju  212-109, putem e-maila i web stranice.

Nadamo se da će ova situacija ubrzo završiti te da ćemo se vratiti uobičajenim druženjima i aktivnostima, a do tad, pozivamo sve umirovljenice i umirovljenike da ostanu odgovorni.

 

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA

Ponovno obavještavamo sve polaznike tečajeva stranih jezika da se isti  otkazuju. Nastavit će se smirivanjem epidemiološke situacije o čemu ćete biti pravovremeno  obaviješteni.

Prijave za proljetni ciklus u 2021. započele su i traju do 17. prosinca na šalteru Matice.

 

RADIONICE ZA UMIROVLJENIKE

I ove godine,Matica umirovljenika grada Rijeka partner je Udruzi RiRock u projektu “RiGenerAkcija! -aktivni u mirovini”. Projekt u trajanju od tri godine financiran je  sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U vrijeme trajanja projekta održat će se mnogobrojne  radionice među kojima izdvajamo radionice keramike, fotografije, šivanja, slikarstva, sviranja električne, bas gitare i bubnjeva, zbornog pjevanja te ćemo se rekreirati na otvorenom. Sve radionice su besplatne.

Rok za prijavu je 18. prosinca na šalteru Matice, svaki radni dan od 8 do 11 sati. Za radionice keramike prijave su završene, a sve ostale su u tijekei i započinju u siječnju iduće godine. Napominjemo da je za prijavu potrebna osobna iskaznica i preslika rješenja o mirovini odnosno odrezak od mirovine ili bankovni dokument koji potvrđuje status umirovljenika.

 

NORDIJSKO HODANJE

Članovi sekcije za nordijsko hodanje, osnovane u okviru projekta „Navuci dres, smanji stres“ nastavljaju sa svojom rekreacijom u utorak 8. prosinca u 11 sati. Okupljanje zainteresiranih hodača je na trgu ispred crkve na Drenovi i hodat će se oko 2 sata. Formirat  će se više grupa već prema broju i fizičkoj spremi onih koji se odazovu.

Za one koji dolaze prvi put potrebna je prikladna obuća i prozračna odjeća, kišna kabanica i bočica vode. Štapovi za hodanje su osigurani.

UPOZORENJE

Obavještavamo umirovljenike da se povećala pojava drskih krađa, uličnih prijevara i prijevara na kućnom pragu. Žrtve su najčešće osobe starije životne dobi prvenstveno zbog svoje dobronamjernosti, neupućenosti ili nepažnje.

Pozivamo sve da u svoje domove ne puštate nepoznate osobe sve dok nisu sigurni o kome se radi i što želi. Upozoravamo da je pojave prijevare bolje spriječiti, a u slučaju da se dogode, nemojte da vas osjećaj srama prječi u prijavi kaznenog dijela.

Napominjemo da je broj policije 192. Obratite se policiji s povjerenjem.

 

Pozivamo članove da prate našu mrežnu stranicu penzići.rijeka.hr, a ugodan i lijep nadolazeći tjedan želi Vam Matica uz poruku čuvajmo se i ostanimo odgovorni.

 

 

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content