Zlatne godine, 8. listopada 2023. godine

Oct 9, 2023 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 8. listopada 2023., gostuje Anja Šustić Kiseljak, tajnica Matice umirovljenika

 

KLUBOVI

Svi naši klubovi rade po redovnom radnom vremenu,  a također i klub u Kružnoj   5 svaki dan od 8 do 11 sati.

 Ovim putem bi se gđi Vilmi Car dugogodišnjoj domaćici U Klubu Podvežica koja je s 1. listopadom otišla u zasluženu „mirovinu“ htjeli zahvaliti na predanom radu i svim satima provedenim u druženju s umirovljenicima Podvežice. Želimo joj puno sreće i zdravlja te uživanja u novim životnim ulogama.

 

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Kako smo i najavili Međunarodni Dan Starijih Osoba obilježen je raznim aktivnostima. U Klubu Krimeja taj dan su obilježili u petak 29. rujna uz prigodni domjenak, glazbu i ples.

U ponedjeljak 2. listopada Maticu su posjetili gradonačelnik Marko Filipović i pročelnica Karla Mušković. Prigodno nas darivajući proveli su uz članove i predsjednike klubova i podružnica vrijeme u ugodnom razgovoru o temama koje muče riječke umirovljenike.

U utorak ujutro Maticu su posjetili liječnici, djelatnici i suradnici NZZJZ PGŽ te su svim zainteresiranima pružali zdravstvene savjete i vršili mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Većinom su to bili polaznici sekcije nordijsko hodanje koji su nakon obavljenih mjerenja krenuli u šetnju na relaciji Kružna-Molo longo-Kružna. Po povratku ih je u Matici dočekalo voće te voda i svježa limunada. Poslijepodne je u Šahovskom klubu Rijeka započeo 18. Memorijalni šahovski turnir Ivan Farkaš koji se odvijao dva dana. Po završetku su svim sudionicima podijeljene nagrade, a najveće onim najboljima. Ove godine su to bili Marijan Majnarić, 1.mjesto, 2.mjesto Petar Đurić i 3. mjesto Dušan Pijanović.

U srijedu, 4. listopada smo u Muzeju grada Rijeke posjetili izložbu Kolekcija Vugrinec-Metamorfoze figurativnog. Članovi Matice koji su se odazvali pozivu uživali su u besplatnom stručnom vodstvu u izvedbi izvrsne autorice izložbe gđe Eme Makarun.

 

STRANI JEZICI

Prijave za školu stranih jezika su završile, a u tijeku su uplate prijavljenih članova. Popisi polaznika nalaze se na oglasnoj ploči u Kružnoj. Napredni tečaj engleskog započinje u srijedu, 11. listopada u 11,00 sati. Početni tečaj talijanskog istog dana u 15,00 sati. Početni tečaj engleskog u četvrtak 12. listopada u 11,00 sati, dok će napredni tečaj njemačkog započeti u utorak 7. studenog. Svi spomenuti tečajevi održavat će se kao i dosada u Verdijevoj 11. Početni konverzacijski tečaj španjolskog započet će 23. listopada u 12,00 sati u Kružnoj. 

 

MENTALFEST

Grad Rijeka, u suradnji  s NZZJZ kao dio programa Festivala mentalnog zdravlja – Mentalfest, organizira Javnu tribinu povodom Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana mentalnog zdravlja, pod nazivom „Mentalno zdravlje u starijoj životnoj dobi“.

Javna tribina će se održati u petak, 13. listopada 2023. godine, u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, s početkom u 9 sati. Otvorena je za sve zainteresirane s očekivanim trajanjem od cca 60 min.

Tribina je namijenjena osobama starije životne dobi, a tijekom njezinog trajanja progovorit će se o specifičnostima koje donosi starija dob vezano uz mentalno zdravlje te o radu s osobama starije životne dobi koje već imaju određene poteškoće mentalnog zdravlja, a iznijeti će se i praktični savjeti za očuvanje mentalnog zdravlja u starijoj dobi.

 

IZLOŽBA RADOVA IZ PROJEKTA RIGENERAKCIJA

 

Projekt Rigenerakcija završava s radom, kao i radionice keramike, fotografije i slikarstva. Vrijedni članovi  izložit će radove  u prostorijama Studentskog kulturnog centra  u sklopu kluba Palach u Kružnoj. Izložba će se otvoriti  dana 10.i 11.listopada.

 

LIKOVNA RADIONICA

Likovna radionica pod vodstvom akademske slikarice Jelene Mužak započinje s radom u utorak 10. listopada u 18 sati u našim prostorima u Verdijevoj, i to  članovi koji su već pohađali radionicu, a za početnike ćemo naknadno javiti termin i uvjete  za studeni.  Mjesečna naknada za pohađanje radionice je 8 eura.

Ovim putem pozivamo profesore likovnog odgoja u mirovini, kao i akademske slikare koji su zainteresirani za rad s umirovljenicima da nam se jave u Kružnu 5 svakim danom od 8 do 11 sati.

REKREACIJA

U utorak 10. listopada nordijsko hodanje održat će se na ruti Drenova-Veli vrh

Okupljanje na Cvetkovom trgu u 9,30 sati. Staza je srednje teška, potrebno je ponijeti dovoljne količine vode.

 

PD Transverzalac u nedjelju 15. listopada u suradnji s članovima PD Učka  organizira šetnicu na relaciji Pulac – Pašački most – Izvor Rječine. Polazak u 9:00 sati s okretišta autobusne linije br. 4. Povratak po dogovoru u poslijepodnevnim satima. Staza je dugačka ali nije zahtjevna.

 

Po ustaljenim terminima u Sportskom centru 3.maj nastavljamo s kuglanjem i vježbama za mobilnost i prevenciju padova. Isto tako slobodni su redovni termini na Bazenu Kantrida i vježbanje u Fitness studiu S na Zametu i Trsatu.

 

IZLETI

Iz ponude agencijskih izleta izdvajamo Bled i Kanjon Vintgar, Postojna i Trst, a u ponudi imamo i desetodnevni boravak u Termama Ilidža od 24.studenog. Detaljnije o izletima se možete informirati na našoj oglasnoj ploči.

 

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content