Zlatni rez u zlatnim godinama

Apr 15, 2016 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Zlatni rez, pojam je idealne proporcije, mjera ljepote, dimenzija ugode, to je mjera ove civilizacije. 

Zlatne  godine su godine iskustva, godine životne ljepote, najbolje godine. To su godine u kojima se diše punim plućima životnog iskustva, to su godine u kojima se gleda život u njegovom najljepšem izdanju.  Zlatni rez u zlatnim godinama naziv je naše radionice koju smo proveli s umirovljenicima grada Rijeke, a u suradnji s Maticom umirovljenika Rijeke.

Z - 20_Gorana_Valencic_3_3_Placa

Ova naša radionica je doprinos ideji i orijentacije cijelog društva koje promovira cjeloživotno obrazovanje, sveučilište za treću dob. I doista to je dobra orijentacija društva jer je naša ekipa od dvadeset umirovljenika polaznika pokazala vrlo visok stupanj motiviranosti za novim znanjima i maksimalnu zainteresiranost za fotografiju. Fotoklub Rijeka i s ovom radionicom daje doprinos fotografskom  opismenjavanju svojih sugrađana i oplemenjivanju njihovog slobodnog vremena.

Z - 01_Lujo_Alać_3_3_Placa

Teoretska predavanja i praktična snimanja bila su tijekom ožujka, a nekoliko susreta imali smo i u  travnju. Terenska snimanja radili smo na različitim lokacijama Rijeke, tako da je ova izložba neka vrsta posvete ovomu  gradu.

Z - 02_Nadia_Borcic_2_1_Molo_Longo

Autori, sudionici radionice i izložbe su: Lujo Alač, Nadia Borčić, Marica Brleković, Jelena Čabrijan, Višnja Čandrlić, Ivan Čule, Olga Karlović, Sonja Kleščić, Nevenka Koščić, Lidija Kuharić, Avelina Lučić, Ariana Margitić, Dragica Mirković Višnjić, Radojka Pantović, Elda Pliskovac, Zvonimir Sobol, Sabina Stojanović, Miloslav Streharski, Olga Streharski i Gorana Valenčič.

U ime Fotokluba Rijeka s našim radioničarima „u zlatnim godinama“ radili su: Ingrid Jerković, Tatjana Travica, Miro Dežulović, Željko Jurčić, Dario Jurjević i Borislav Božić.

Pozivamo sve članove Matice da svojim dolaskom podrže polaznike foto radionica u subotu, 16.4.2016. u galeriji Principij u 12:00 sati. Možda će vam njihovi radovi biti motiv da se i vi priključite radionicama u budućnosti.

5 Komentara + Dodajte komentar

 • super, super….

 • Termin je malo otkačen, subota u podne, ali svakako treba podržati drage polaznike i drage prijateljice! A drugi put ćemo i mi drugi s Vama. Vidimo se!

 • Teoretska predavanja malo su nam razbistrila pojam fotografije, foto aparata, što čini dobru fotku,
  kako napraviti što bolju fotografiju

  Terenska snimanja su bila vrhunac hvatanja odraza u moru, lokvi vode ,detalja
  zato u ruke foto aparat i u krenite uloviti trenutak za sada , sutra , za sjećanje …

  Ako ste ljubitelji fotografije i opet se organizira foto radionica iskoristite ovu lijepu priliku
  i naučite nešto novo od vrhunskog tima Foto kluba Rijeka.

 • Bila sam na otvorenju i druženju, čestitke polznicima, a od organizatora očekujemo da to ponovi na jesen.

 • Bila na otvorenju,prekrasan dozivljaj,jako lijepi radovi nasih rjecana,iskrene cestitke svima i preporuka da odete pogledati tu izlozbu!!!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content