Projekt RiGenerAkcija!-Aktivni u mirovini

Feb 19, 2021 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini

U sklopu europskog projekta RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini kojeg Udruga Ri Rock provodi u partnerstvu s Maticom umirovljenika Grada Rijeke, najavljujemo mogući početak provedbe kreativnih radionica s umirovljenicima u ožujku 2021., ovisno o mjerama Civilnog stožera RH.

Radionice koje su u planu za realizaciju kroz ožujak su radionice fotografije, radionice slikarstva, osnovnog i naprednog šivanja, radionice električne i bas gitare te radionice bubnjeva. Osim toga, pokrenut će se i aktivnosti rekreacije na otvorenom.  

 

O točnim terminima pojedinačnih grupa obavijestit ćemo vas tijekom ožujka 2021., ovisno o pandemijskim mjerama koje će biti aktualne sljedećim mjesecima

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje pozivom na broj 051 212 109 i rezerviraju svoje mjesto na željenoj radionici!

**

Projekt RiGenerAkcija! – Aktivni u mirovini sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.690.146,54 HRK, od čega je 85% (1.436.624,56 HRK) osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% (253.521,98 HRK) osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će se provoditi od 26. listopada 2020. do 26. listopada 2023. godine.

Svrha projekta su razvoj i njegovanje umjetničkih, kreativnih, socijalnih, kognitivnih vještina kroz neformalne radionice keramike, slikarstva, fotografije, gitare, bubnjeva, zbornog pjevanja te šivanja; unapređenje fizičkog i psihičkog zdravlja umirovljenika kroz rekreaciju na otvorenom; dostupnost pravne pomoći umirovljenicima.

Također, unutar projekta će se provesti stručno istraživanje socijalnih potreba umirovljenika Grada i okolice u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci. Razvijat će se inovativni programi temeljeni na rezultatima istraživanja kroz poticanje novih suradnji i volonterskih programa za umirovljenike – kao što će, primjerice, biti keramičke radionice s djecom s poteškoćama u razvoju.

Provodit će se i program za podizanje svijesti o položaju umirovljenika kroz program produkcije radijskih emisija na neprofitnom radiju Udruge Ri Rock – Radio Roža. Umirovljenici će sudjelovati u emisijama kao promotori aktivnog starenja.

 

letak_B6_2021_edit_rigenerakcija

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content