Zlatne godine, 11.02.2024.

Feb 9, 2024 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Zlatne godine, 11. veljače 2024., Aitanga Drog, predsjednica

KLUB STARIJIH OSOBA ZAMET

Klub starijih osoba Zamet nalazi se na adresi Petra Jurčića 24/a i radi neprekidno već više od četrdeset godina. Zabava, rekreacija, druženje uz ćakulu  ali i dobra i poučna predavanja su neka od zanimljivosti zbog kojih su nam dolazili, ali i dalje dolaze, generacije Zamećana. Ova emisija je prekratka za nabrajanje svih aktivnosti kluba, pa pozivamo sve one koji se još nisu učlanili, da dođu i pronađu sve ono što ih zanima. Klub „Brodokomerc” ima dežurstvo na adresi A.K.Miošića bb, utorkom i četvrtkom od 9 do 11 sati, a u to vrijeme mogu se dobiti i informacije na tel.373 -134.

Klubovi i podružnice rade po uobičajenoj satnici, a težišna aktivnost je učlanjenje u Maticu. Godišnja članarina od 6 eura omogućava sudjelovanje u svim aktivnostima Matice te osigurava mnogobrojne pogodnosti i popuste.

Mnogi klubovi i podružnice pusni utorak obilježavaju druženjem uz fritule, krafne,  pjesmu i ples. Ipak izdvajamo poziv kluba Krimeja da u utorak dođete na Maškarane  tance. Maškarajte se, budite ono što niste a želite biti, te se zajedno proveselimo uz fritule i živu muziku. U utorak, u 17 sati, isto vas čeka i u klubu Drenova koji se može pohvaliti novom ekipom za doček drenovskih umirovljenika.

 

HRVATSKI KULTURNI DOM NA SUŠAKU

U ponedjeljak 12. veljače održat će se donatorski koncert Udruge Srce za nju naslovljen „Gitara i balet ljubavi“. Nastupaju Frano Živković, mladi gitaristički virtuoz iz Rijeke i učenici Osnovne škole za balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. Sav prihod namijenjen je besplatnom prijevozu žena koje boluju od kroničnih bolesti.

Poznati stand-up komičar Ivan Šarić nastupa u HKD-e na Sušaku 15. veljače u 20 sati s predstavom Best of 1984.-2023.. Ivan se komedijom bavi već dugi niz godina njegujući mješavinu opservacijskog i apstraktnog humora tipa Monty Pytona. Teme su muško-ženski odnosi, političke i regionalne pa sve do sarkastičnog pogleda na samog sebe.

IZLETI

Klub Krimeja povodom Valentinova organizira 17. veljače, uz stručno vođenje, izlet u grad Romea i Julije – Veronu. Zbog velikog interesa izlet se ponavlja i 2. ožujka. Informacije i cjelovit opis putovanja možete dobiti u klubu i na telefone 422 374 ili 099 489 62 71.

Povodom Dana žena 13. ožujka idemo i u Ozalj. Po povoljnim cijenama razgledavamo stari grad, Etno selo Ozalj, a na obiteljskom imanju osiguran je ručak te uz pratnju tamburaša pjesma i ples. Prijave se i uplate u Kružnoj 5.

Pordenone od 2. do 10. ožujka. Jedan od najvećih sajmova za ljubitelje cvijeća, biljaka i vrtlarstva. Informacije i prijave na broj 051 293 620.

 

SVEUČILIŠTE ZA 3. DOB

U srijedu 14. veljače u 17 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu, u učionici broj 138 održava se predavanje Mozak i imunosni sustav: neraskidiva veza i u zdravlju i u bolesti koje vodi izv. prof. dr. sc. Ivana Munitić. Imunosni nadzor mozga se smatra važnim za održanje njegovih fizioloških funkcija, dok se slom imunosnog nadzora veže uz brojne neurodegenerativne i druge bolesti. U predavanju će se navesti i primjeri vrlo aktivne suradnje mozga i imunosnog sustava u zdravlju i bolesti. Prethodne najave nisu potrebne.

REKREACIJA

Na poziv Kluba umirovljenika Čavle prošli utorak smo obišli grad Grobnik i znamenitosti na tisućljetnom grobničkom kaštelu. Vodič Interpretacijskog centra nas je upoznao s poviješću Grada, uloge obitelji Zrinski i Frankopana te smo u Sokolani pogledali film o Kaštelu. Obišli smo i Katedru Čakavskog sabora kao i postav u galeriji „Evocirati i provocirati“ slikara Marka Valjka. Na povratku su nas vrijedni domaćini, kojima se ponovno zahvaljujemo, dočekali fritulama i čajem te smo dogovorili buduću suradnju i fritulijadu i kod nas.

U utorak 13. veljače obilazimo kastavske šetnice. Nalazimo se na Crekvini u 10 sati odakle idemo prema Zviriću ili, dužom stazom, nazad u Kastav. Prije pohoda imamo vođenu šetnju Kastvom. Pošto se radio o pokladnom utorku na kraju pohoda predlažemo nastavak druženja uz donešenu hranu i piće.

Za početnike i one slabije kondicije petkom u 9:30 u dvorani Marino Cvetković je rekreacijsko nordijsko hodanje, a nakon toga u 10: 40 vježbe razgibavanja u dvorani. 

Članovi PD Transvezalac u subotu 18. veljače idu od Lokve preko Lučića i Kablara do Drenove. Polazak je s Delte u 9:30 autobusnom linijom broj 11, a povratak je u popodnevnim satima. Staza nije zahtjevna.

Vježbanje i rekreacija u Sportskom centru 3.maj, bazenima Kantrida, Fitnes studiju S, kao i vježbe joge na Pećinama i Zametu su u uobičajenim terminima.

Pozivamo sve koji prate našu mrežnu stranicu www.penzići.rijeka.hr ili facebook profil da to nastave i dalje. Trudit ćemo se objavljivati korisne i zanimljive informacije s pregledom događanja u Matici i gradu Rijeci.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content