17. revija lutkarskih kazališta u Rijeci

Oct 29, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Već sedamnaestu godinu zaredom u prvom tjednu mjeseca studenog grad Rijeku okupiraju lutke i njihovi lutkari.U organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke te uz generalnog sponzora Ledo, od 4. do 13. studenog u Rijeku će se sjatiti čak 13 gostujućih lutkarskih i dječjih kazališta iz Litve, Bugarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Svečano otvaranje održat će se 5. studenog u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku uz otvaranje neobične izložbe “Čuvarica muha i prijatelji” autora Saše Jantoleka i neverbalnu lutkarsku predstavu za sve uzraste “Prema suncu” kazališta iz Kaunasa iz Litve. Tijekom deset lutkarskih dana družit ćemo se s Malom sirenom, Profesorom Baltazarom, Čarobnjakom iz Oza, Bratcom Jaglencem i sestricom Rutvicom, Kozlinima, Ljepoticom i zvijeri i mnogim drugim čarobnim i bajkovitim likovima iz znanih nam i neznanih priča.

Naši gledatelji imat će prilike upoznati se i s egzotičnom etiopskom pričom “Vjetar Kimbunga”, jakutskom narodnom bajkom “Kako se vjetar spustio među ljude” i vidjeti Andersenovo “Kresivo” u izvedbi maestralne lutkarice iz Bugarske. Po prvi puta na riječkoj Reviji predstavit će se i lutkarska kazališta iz Niša i Zrenjenina, uz već stalne prijatelje iz Ljubljane i gotovo svih hrvatskih gradova koji njeguju lutkarstvo. Kao što kaže Jasen Boko “Mudre se stvari uče iz basne”, a basne se gledaju u lutkarskom kazalištu. I zato vas u kazalištu čekamo da se zajedno smijemo, ali i da zajedno postanemo mudriji!

Rezervacija i prodaja ulaznica u slobodnoj prodaji počinje 20. listopada na blagajni Kazališta (051/325-690, blagajna@gkl-rijeka.hr ), B. Polića 3, Rijeka od 9 do 16 sati. Rezervacija ulaznica za organizirane dolaske vrši se u uredu Propagande (051/325-688, 325-686, propaganda@gkl-rijeka.hr, gradsko-kazaliste-lutaka@ri.t-com.hr).

Cijene ulaznica:

– organizirani posjet 20,00 kn

– za građanstvo 30,00 kn

Kompleti ulaznica (do 3.11.)

– 10 predstava za dvije osobe 300,00 kn

– 5 predstava za dvije osobe 200,00 kn

Napominjemo da članovi Matice umirovljenika grada Rijeke imaju popust na komercijalnu cijenu ulaznica. Isti mogu ostvariti na blagajni kazališta.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content