Briga odrasle djece za roditelje u trećoj dobi – kako razgovarati o budućnosti?

Zanimljivo predavanje vezano uz skrb djece o roditeljima starije životne dobi održano je 7.12.2015. u Klubu Centar, Kružna 5.

U prostoru Kluba Centar održano je predavanje/radionica vezano uz skrb djece o roditeljima starije životne dobi. Predavanje je za skupinu od desetak članova Kluba (pretežito ženskog spola) održala Katarina Banov, studentica psihologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

2
Ovo zanimljivo predavanje za one koji skrb trebaju, kao i one koji je pružaju, otvorilo je niz zanimljivih pitanja vezanih uz spomenutu temu koja predstavlja sve veći izazov suvremenoj obitelji i široj zajednici. Vrlo otvoreno razgovaralo se o iskustvima i razlozima osjećaja neugode i izbjegavanja pravovremenog razgovora o očekivanjima i mogućnostima skrbi za nemoćnog roditelja i iz perspektive roditelja i iz perspektive djeteta.

1

Prisutni su mogli čuti znanstvene odgovore na pitanja latentne i manifestne odgovornosti, filijalne odgovornosti i slično. Kako bi okupljene osnažili za razgovor s djetetom ili roditeljem o planiranju skrbi, kroz predavanje su predstavljeni i savjeti za uspješniju komunikaciju.

 

5
Zanimljivost i aktualnost teme, intimna atmosfera koja se razvila tijekom predavanja te zadovoljstvo svih nazočnih unatoč “težine” teme najbolja su pozivnica svim našim drugim članovima da nekom drugom prilikom u svom Klubu dođu poslušati ovo predavanje i tako pomognu sebi ili nekoj drugoj osobi iz svoje blizine.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content