Dopunsko osiguranje HZZO-a 70 kuna

Sep 27, 2013 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

U nastavku možete pročitati priopćenje za medije HZZO-a, od srijede, 25. rujna 2013. godine. Nova jedinstvena cijena police za sve osiguranike dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a iznosit će 70 kuna mjesečno od 1. listopada.

Osiguranici koji već imaju ugovorenu policu koju sami plaćaju uplaćivat će 70 kuna mjesečno na isti na račun kao i do sada i na isti poziv na broj.

Osiguranicima će se postupno zamjenjivati dosadašnje iskaznice dopunskog zdravstvenog osiguranja, a postojeća iskaznica je važeća do dana dostave nove iskaznice na kućnu adresu.

Za umirovljenike koji su temeljem administrativne zabrane putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) ugovorili plaćanje premije, HZZO će izvršiti korekciju iznosa premije, te stoga umirovljenici ne trebaju dolaziti u ispostave HZZO-a niti HZMO-a.

Osiguranici koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka do dana dospijeća mjesečne premije u mjesecu listopadu, a osiguranici koji plaćaju premiju trajnim nalogom putem DINERS CLUBA, ili AMERICAN EKSPRESA, ne moraju činiti ništa jer će HZZO za njih izravno obaviti sve potrebne radnje oko promjene visine mjesečne premije. Osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se pretplata i dobit će obavijest o visini pretplate uz mogućnost umanjenja buduće obveze plaćanja ili mogu zatražiti da im se preplata vrati.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a će i dalje u potpunosti pokrivati sudjelovanje u svim vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (tzv. “participacije”) kao i plaćanje participacije od 10,00 kuna za pregled u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i po izdanom receptu za lijekove. Postojeća iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja i nadalje je sredstvo plaćanja sudjelovanja u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj koje su ugovorni subjekti Zavoda. Svi osiguranici/ugovaratelji dopunskog zdravstvenog osiguranja moći će tijekom listopada 2013. godine  provjeriti na Internet stranici HZZO-a  (www.hzzo.hr) stanje uplata za svoju premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja.

HZZO

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Baš me zanima kako će to hodati kada počnu nove uplate bez rješenja.

    • Bez brige poštovana Manon. ”Hodat” će sigurno kao što i sve drugo u RH ”hoda”.

  • Šta reć?

    Koju posluku porati!?!?

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content