Dvije premijere u Art-kinu

Mar 24, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Začlanove Matice ovaj tjedan gratis ulaznice na dvije premijere u Art-kinu.

Obavezna je rezervacija i dolazak 30 minuta ranije.

26.3. , četvrtak u 20:00 h – TAKVA SU PRAVILA (uz gostovanje redatelja)
Hrvatska / Francuska / Srbija / Makedonija, 2014., 77 min.
Takva su pravila višestruko je nagrađivani film redatelja Ognjena Sviličića i prvi domaći filmski naslov koji je, nakon 14-godišnjeg perioda bez hrvatskog filma u konkurenciji filmskog festivala u Veneciji, osvojio publiku i kritiku te odnio nagradu za najboljeg glumca koja je pripala Emiru Hadžihafizbegoviću. Nakon Venecije, Takva su pravila nastavlja turneju po prestižnim europskim filmskim festivalima s kojih se, gotovo u pravilu, vraća s nekom od glavnih nagrada.U glavnim su ulogama poznati Emir Hadžihafizbegović koji je, po mnogima u ovom filmu ostvario ulogu života, i Jasna Žalica te mlade glumačke snage Hrvoje Vladisavljević i Veronika Mach. Ivo je 50-godišnji vozač autobusa. Njegova žena Maja je domaćica zbog problema s visokim tlakom. Tomica je njihov sin maturant. Žive u Zagrebu u velikom stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su sa svojim mirnim i običnim životom. Ivo je blag i tih čovjek koji je oduvijek poštivao zakon. I iako Ivo živi vrlo prosječnim i mirnim životom, oduvijek je imao jako snažne principe vjerujući da ni jedan čovjek nema pravo ozlijediti ili nauditi drugom i da bi se svaki zločin trebao valjano naplatiti. To je njegova osnovna životna filozofija i misao po koji odvaguje dobro od zla. Njegov se jednostavan život mijenja kada jednog dana Tomica dolazi kući pretučen… Plakat pogledajte ovdje.

art kino

27.3., petak u 21:00 h – PLES S MARIJOM (svečana premijera uz gostovanje redatelja, prije filma flesh mob pred kinom, ples…)

Dancing with Maria, Italija / Argentina / Slovenija, 2014., 75 min.
María Fux ima devedeset godina i još uvijek radi. Nakon što je cijelog života poučavala i provodila eksperimente sa svojom plesnom metodom temeljenom na unutrašnjim ritmovima i na simbiozi s glazbom, María se ovoga puta mora suočiti sa svojom posljednjom studenticom, najtežeg karaktera od svih – samom sobom. Svi imamo svoje granice s kojima se ponekad moramo uhvatiti u koštac. U dobi od devedeset, María ima pred sobom posljednju barijeru – ograničenje vlastitog ostarjelog tijela. Plakat pogledajte ovdje.

art kino

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content