Godišnja Skupština Matice umirovljenika grada Rijeke

Sep 30, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

Matica umirovljenika  grada Rijeke održala je 30.9.2013. u 11:00 sati redovnu godišnju Skupštinu u Gradskoj vijećnici na Korzu. Skupštinu je otvorila predsjednica riječke Matice Ana Turak. Pozdravila je pročelnicu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Ankicu Perhat, predstavnika Matice umirovljeniak Hrvatske Brunu Stermotića, predsjednika Matice umirovljenika PGŽ Anđelka Manestra i brojne goste koji su stigli iz prijateljskih udruga umirovljenika.

IMG_20130930_112546 IMG_20130930_112413

Od 36 skupštinara, Skupštini je prisustvovalo 35 delegata pa se matica može pohvaliti gotovo 100% prisutnošću delegata, ustvrdio je predsjednik Verifikacijske komisije Andrija Tkalčević. Stoga su sve odluke donesene na Skupštini pravovaljane ako ih je izglasala natpolovična većina članova.

Predsjednica Turak je podnijela izvješće o ostvarenim aktivnostima u 2012. godini. i osvrnula se na nezavidan položaj umirovljenika u društvu. Nabrojila je brojne aktivnosti koje se svakodnevno ili s vremena na vrijeme odvijaju u Matici. Bogat program pohvalili su govornici koji su se javili za riječ, ali su svi istaknuli i tešku životnu situaciju većine umirovljenika, te su iskazali nadu da će se po tom pitanju nešto moći učiniti u suradnji sa središnjicom u Zagrebu.

Istaknut je i ambiciozan plan za 2013. godinu koji se već provodi tijekom ove godine. matica želi i dalje nuditi sve postojeće programe i pokušati povećati njihov broj i kvalitetu, kako bi privukla što više od preko 37 tisuća riječkih umirovljenika.

Kao i svaki susret starih znanaca, ova je Skupština bila prilika za susret brojnih volontera koji su angažirani u svojim sredinama i zajedno brinu iste brige kako uljepšati treću životnu dob za svoje članove. Ugodno druženje i razmjena iskustava nastavljeno je na prigodnom domjenku. Do nove prilike, svi se nadaju, u boljim društvenim okolnostima.

IMG_20130930_112620

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content