Još tjedan dana otvorena anketa o internet portalu Grada Rijeke

Jun 9, 2015 od     3 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

Pozivamo sve osobe treće životne dobi da daju svoj doprinos i utječu na promjene na internet portalu Grada Rijeke.
U okviru pripremne faze redizajna gradskog portala www.rijeka.hr , na stranicama E-konzultacija Grada Rijeke (http://ekonzultacije.rijeka.hr/redizajn-gradskog-portala-www-rijeka-hr/) otvorena je anketa kojom se žele ispitati iskustva i potrebe građana kao korisnika gradskog portala. 

Anketa je za ispunjavanje dostupna još ovaj tjedan, do 14. lipnja, a rezultati će biti objavljeni 23. lipnja.

Portal-Rijekahr.jpg Ovim putem Vas podsjećamo na ovu mogućnost uključivanja u projekt redizajna gradskog portala budući da su informacije korisnika portala u pripremnoj fazi izuzetno vrijedne.
 
Do sada je anketu ispunilo 98 građana, od toga je 28% korisnika pristalo sudjelovati na radionici koja će se održati idući tjedan i na kojoj će biti predstavljen sam projekt redizajna, te organiziran razgovor s korisnicima s ciljem prikupljanja i više informacija od onih koje je bilo moguće dobiti anketom.

Podsjećamo, Grad Rijeka ušao je u proces redizajna gradskog portala. Riječ je o opsežnom poslu budući da je Rijeka najtransparentnijim gradom proglašena čak tri puta u istraživanju LOTUS koje se dobrim dijelom tiče količine informacija, dokumenata i sadržaja objavljenih na portalima gradova i općina.

Nužnost redizajna gradskog portala povezana je s tom činjenicom i projektno je utvrđeno da će Rijeka svoj gradski portal redizajnirati u open source kodu (Word Pressu), u responzivnom dizajnu, te da će potom, izrađeni kod dati na besplatno na korištenje široj zajednici, odnosno svim gradovima i općinama koji ga žele iskoristiti za svoje portale. Takva odluka proizašla je iz odgovornosti spram titule najtransparentnijeg grada koju Rijeka s ponosom nosi već 6 godina. Ovime će i drugim gradovima biti omogućeno da na svoje gradske portale uvrste sve ono što se u okviru zakonskih propisa i u okviru dobre prakse smatra transparentnošću javne uprave.

U ovom procesu Rijeka surađuje i s Udrugom gradova i s GONG-om, a za sve one koji žele pratiti proces rada na redizajnu, više informacija dostupno je na blogu na adresi http://redizajn.rijeka.hr/

Planirano je da projekt bude završen do kraja godine te da se početkom 2016. objavi gradski portal u svom novom izdanju. 

laptop

 

 

3 Komentara + Dodajte komentar

  • Drago mi je da će se redizejnirati.Bio je pismeno topao i obuhvatan ,ali vizualno
    prejednostavan.Želim puno uspjeha i vjerujem da će biti novi bolji.

  • istaknite vizualni aspett .Rijeka nije samo more i luka,ona je jedan od najljepših i što je još karakteristićnije za grad nije samo zgrada,već i ućka,platak.banska vrata i stari grad. Hvala,Žogec !

    • Dragi Žogec,

      molimo vas da pročitate u članku kako možete dati svoj doprinos izradi nove stranice, ako to želite.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content