Izložba slika “Sušaku s ljubavlju”

Feb 12, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Kultura i zabava

Nakon poduže pauze, u svome rodnom gradu Anie Škrobonja Skani otvara samostalnu izložbu pod nazivom Sušaku s ljubavlju.

Otvorenje izložbe zakazano je za ponedjeljak 15. veljače 2016. godine u 19:00 sati u prostorijama KLUBA SUŠAČANA (Račkoga 1B). Koncept izložbe tematski je koncentriran na motive Sušaka i cvijeće u tehnici kolaž akvarela. Izložba se može razgledati u periodu od dva tjedna.

Budući da se izložba organizira povodom Valentinova članice kreativne radionice „Korak po korak“ Matice umirovljenika Grada Rijeke izradile su srca za sve posjetitelje izložbe. Nastavak je to suradnje kreativne radionice i Anije Škrobonje koja je započela povodom Humanitarne aukcije slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Članice i dalje stvaraju svoja umjetnička djela pod mentorstvom navedene umjetnice.

Za sve posjetitelje organizira se i prigodna besplatna tombola pa će tako najsretniji posjetitelj/ica izložbe dobiti sliku umjetnice Anije Škrobonje na poklon.

Ania Škrobonja Skani rođena u Rijeci 1970. godine, po struci dizajnerica interijera i kulturologinja, otkrivena je kao nadarena umjetnica još u dobi od 10 godina. Osim Nevenke Žiger, osamdesetih godina kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, njen slikarski izričaj formirali su poznata talijanska imena; prof. Roberto Ascolese, maestro Ezio Farinelli i Pietro Piccoli. Tehnika kolaž akvarela, za koji je dobila nagrade Predsjednika Republike Italije Europa Art i Capitoliuma, nastala je tijekom studijskih putovanja Aljaskom i Floridom. Od stručnih likovnih kritičara o Skani su pisali: Ascolese, Bezić, Biondi, Fabris, Gay, Linardi, Raffordi, Špoljarić i drugi. Izlagala je diljem Europe, a njeni se radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama, muzejima, galerijama Europe, Australije i Amerike.

Kolaž akvareli i ulja na platnu tehnike su kojima najčešće slika primorske motive, a tijekog godina u opusima je izlazila s tematikama akta, životinja i mrtve prirode.

Do sada je izlagala na više od sto samostalnih i kolektivnih izložbi, a rado se sa svojim radovima odaziva i na humanitarne a(u)kcije za što je 15. siječnja 2016. godine primila Zahvalnicu Zaklade Sveučilišta u Rijeci za dvogodišnji doprinos Humanitarnoj aukciji slika koja se organizira u suradnji s tvrtkom METIS d.d.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content