Koncert dobrodošlice u HNK Ivana pl.Zajca

Sep 11, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Pozivamo sve umirovljenike u HNK Ivana pl. Zajca na koncert pod nazivom Večer opernih arija“ u četvrtak, 13. rujna 2012. s početkom u 20:00 sati.

 

 

Nakon ljetne stanke, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca kreće u još jednu kazališnu sezonu. Ove godine svojoj publici daruje koncertni poklon dobrodošlice, a riječ je o završnom koncertu majstorskog tečaja Dunje Vejzović pod nazivom „Večer opernih arija“ u četvrtak, 13. rujna 2012. s početkom u 20:00 sati. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta.

Pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković na koncertu uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, nastupaju najbolji polaznici tečaja, iznimno talentirani mladi  pjevači te buduće operne zvijezde: Tanja Ruždjak i Mila Soldatić, Hrvatska; Blaž Gantar, Tanja Rupnik, Marta Močnik i Maja Majcen, Slovenija; Ulrike Andersen i Martina Langenbucher, Njemačka;  Junhyog Kim, Koreja te Ingrid Vetlesen, Norveška.
Kao posebni gosti  nastupit će proslavljena njemačka sopranistica, primadona Melanie Diener i Hans Georg Wimmer, sudionik prošlogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije.
Na programu koncerta naći će se poznate arije iz Verdijevih opera „Trubadur“, „Rigoletto“, „Falstaff“, „Traviata“ i „Aida“, Mozartovih „Figarov pir“, „Cosi fan tutte“ i „Zaide“, potom iz Wagnerovih   „Tannhäuser“ i  „Tristan i Izolda“,  Donizettijeva „Ljubavnog napitka“, Zajčevog „Nikole Šubića Zrinjskog“, Ponchiellijeve „Gioconde“ te „Hoffmanovih priča“ Jacquesa Offenbacha.
Majstorski tečaj operne interpretacije  pod pedagoškim vodstvom prof. Dunje Vejzović održan je i ove godine na Rabu i to od 31. kolovoza do 13. rujna, a na istoj lokaciji održava se već od 2001. godine.

Sve gore navedeno više je nego dovoljno da se odazovete pozivu i besplatno uživate u ljetnoj večeri prekrasnih opernih arija.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content