Kukavičje jaje ili trojanski konj?

Jun 3, 2014 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

16. travnja 2014. godine Klub Škurinje je sudjelovao na Opatijskoj Olimpijadi penzića.

U povratku na autobusnu postaju za Rijeku sa grupom učesnika i učesnica iz kluba Škurinje, nemalo sam se iznenadio kada sam od strane mora na hotelu Kvarner ugledao na krovu nadogradnju koja se nimalo ne uklapa u taj dragulj od hotela.

DSCF4027 (Medium)

Naime, neke napise sam čitao ranije u novinama, no nisam mislio da je netko osmislio nadogradnju takve nagrde na krovu hotela. Sam hotel poznat je po svojoj Kristalnoj dvorani u kojoj su se godinama održavale razne kulturne manifestacije. Opatijski glazbeni festival na kojem je nagrade osvajao sada pokojni naš nezaboravni mister Morgen Ivo Robić i čitava plejada hrvatskih pjevača i glazbenika, pa gdje se u novije vrijeme pdržava Porin.

DSCF4019 (Medium)

U istoj toj dvorani mnoge generacije maturanata Rijeke, Opatije i šire okoline slavile su svoje mature, pa i dvije kćeri autora ovog teksta slavile su u istoj dvorani, može se reći Jadranskog bisera, u staroj dami Opatiji. Mislim da na Kulturnom spomeniku takvo što nije trebalo graditi. Ljudi se pitaju za koga su građeni ti apartmani? U toj povjesnoj jezgri ljepote grada Opatije?
DSCF4018 (Medium)

Na kraju se pitamo ponose li se arhitekti svojom nadogradnjom kao graditelji Trojanskog konja, čija je svrha bila pobijediti Troju ili kukavičje jaje koje je ubačeno u tuđe gijezdo, gdje mu svakako nije mjesto. Sud o tome prepuštam čitateljimanakon gledanja fotografija hotela.

1 Komentar + Dodajte komentar

  • Priča ima smisla i uvijek treba reagirati na negativnosti iako mi penzići ne možemo ništa zapravo učiniti nego “njurgati” U svim pričama a naročito u ovakvim autor bi se trebao potpisati punim imenom što je svojevremeno bilo traženo od uredništva stranice.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content