Land art staza Stražica – Sapaćic

Aug 31, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava, Zdravlje i rekreacija

Pozivamo vas da posjetite novu atrakciju u Parku prirode Učka – “Land art stazu Stražica – Sapaćica”, umjetničko-ekološki projekt prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Staza je otvorena u srpnju ove godine. Nalazi se na južnim obroncima Ćićarije. Polazi od prijevoja Poklona kroz lijepe šume i pašnjake, izbija na čak četiri vidikovca s vidicima na Istru i obronke Učke. Na stazi se nalazi 20 land art instalacija koje pričaju priču o čovjekovom odnosu prema prirodi.

ljubavni kamen 1 kamena suma 1

Staza je lagana, dužine 6,5 km, pogodna za sve uzraste i kondicijske spremnosti te se može obići za dva do četiri sata, ovisno o zadržavanju uz pojedine land art radove. Jednodnevni izlet se lako može povezati s usponom na Vojak, najviši vrh Učke (1401 m) s najljepšim pogledom na Kvarner i Istru (sat i pol hoda od Poklona do vrha).

Ovdje možete vidjeti nekoliko fotografija staze i land art radova za stjecanje prvog dojma, a detaljne informacije o stazi, više fotografija te preuzimanje pdf brošure pogledajte na ovom linku.

strazar 4 spiralni geoglif 7

Vjerujemo da će vam ova informacija biti korisna za planiranje društvenih izleta te se nadamo da ćete ovu stazu uskoro posjetiti.

Autora staze i svih umjetničkih instalacija na stazi Borisa Pecigoša možete unajmiti za stručno vodstvo kroz land art radove. Gospodinu se obratite na telefon: 092/3090550, a njegov umjetnički portfolio pregledajte ovdje.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content