Listopad 2015. u Art-kinu Croatia

Oct 7, 2015 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

Listopad u Art-kinu Croatia donosi vam dva naslovaod kojih je jedan u sklopu standardnog programa za penziće “Jutro u kinu”.

Utorak, 13.10. u 20:00 sati, slobodan ulaz

Potrebna je rezervacija
Oda mom ocu – tjedan korejskog filma
Film prati kroz osobnu povijest centralnog lika suvremenu povijest korejske države kroz razdoblje od šezdeset godina. Kao dječak, Yoon Duk-soo s obitelji i brojnim ostalim stanovnicima Hunghama 1951. godine proživljava evakuaciju tijekom korejskog rata. U pratnji američkih vojnih trupa odlaze na jug u lučki grad Pusan. Yoon Duk-soo u putovanju gubi sestru, a potom se i otac odvaja od obitelji u želji da nađe nestalu kćer. Prije toga zamoli sina da umjesto njega pazi na ostatak obitelji.

art kino

JUTRO U KINU
Četvrtak, 29.10. u 10:00 sati
Pola stoljeća diska
1964. godine Petar Ivulić, splitski avanturist bračkih korijena a pariške adrese, u Jelsi na otoku Hvaru otvara prvi disko klub u tadašnjoj državi. Ne može ga registrirati pod tim imenom jer takvo što ne postoji kao opcija…
Tim pionirskim poduhvatom pokrenut je val otvaranja disko klubova diljem zemlje i taj oblik socijalnog druženja obilježio je dvije naredne dekade.
No je li baš jelšanska „Amfora“ bila prva? U Muzeju turizma u Opatiji imaju drugačije mišljenje. Što to jedan klub čini pravim disko klubom? Koja je bila važnost tih mjesta? Pozitvni i negativni učinci na društvo? Na ta i mnoga druga pitanja kroz razgovor s akterima, danas ljudima u trećoj životnoj dobi, odgovara ovaj film.
Sniman u Jelsi, Opatiji, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Parizu uz pomoć pedesetak sugovornika, ilustriran arhivskim snimkama, fotografijama i dokumentima iz tog vremena te suvremenim snimkama lokacija oživljava pionirski period disko groznice u Hrvatskoj. Husar, Amfora, Club 57, Arkada, Semafor, Saloon… što su ta imena značila onda i što nam govore danas?

art kino

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content