Matica umirovljenika grada Rijeke organizirala akciju Da Kružna ne bude tužna 2

Jun 19, 2012 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Kultura i zabava

U četvrtak, 14. lipnja 2012. Matica umirovljenika grada Rijeke organizirala je rekreativno-gastro akciju Da Kružna ne bude tužna 2.

Cilj je akcije bio prikupiti sredstva za uređenje zidova Kružne ulice umjetnički izrađenim grafitima.

Tijekom akcije Matica je pripremila mnogobrojne aktivnosti.

Svoja djela izlagali su umirovljenici-umjetnici, koji već osam godina priređuju svoju izložbu za Dane Sv. Vida.

Klubovi umirovljenika i starijih osoba koji djeluju unutar Matice natjecali su se u pikadu te u trešeti i briškuli.

Akcija je iskorištena kao prigoda da se predstave klubovi koji su bili najbolji u rekreativnoj ligi Matice umirovljenika u četiri discipline: briškuli i trešeti, pikadu, boćanju i šahu.

Da bi pomogli najugroženije sugrađane, građani su tijekom akcije donirali osnovne živežne namirnice na štandu socijalne samoposluge.

Članice Matice su za ovu priliku u gastro-dijelu pripremile više od 50 kilograma kolača. Nonini kolači bili su pravi hit jer – tko ne voli kolače iz domaće pećnice? U vrijeme ručka građani su mogli kupiti porcije fažola ili kobasica i kapuza. Sva hrana koja nije prodana tijekom akcije, donirana je prihvatilištu za beskućnike.

 

Tijekom dana grupa grafitera Nevera s Kvarnera počela je s izradom grafita. Snimljeni su i kadrovi koji će biti iskorišteni u spotu za pjesmu Kružna ulica Valtera Kocijančića, bivšega člana Parafa.

 

Matica umirovljenika zahvaljuje svim volonterima bez kojih akcija ne bi mogla biti organizirana, kao i svim posjetiteljima koji su pridonijeli njezinoj uspješnosti. Zahvaljujemo i sponzorima koji su pomogli akciju: Brodokomercu, Pečatima Sluga i Ugostiteljstvu 3. maj. Posebno zahvaljujemo Gradu Rijeci koji redovito pomaže naše manifestacije.

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content