Naš klub nekad i danas

Apr 10, 2013 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Na istoku grada, na Pećinama, nalazi se Klub starijih osoba „Pećine“ koji je jedan od šest klubova Doma za starije i nemoćne osobe PGŽ „Kantrida“ Rijeka. Prvi član upisao se u Klub davne. O našim aktivnostima i druženjima u prostorijama kluba vjerovatno već znate i one nisu tema ovog članaka iako svi ste dobrodošli u naš klub. Prisjećam se 2001. godine i prvih priča o otvaranju velikog trgovačkog centra u našem susjedstvu. A onda je došla 2002. godina. Uslijedili su  prvi pozivi našoj ravnateljici Doma „Kantrida“ i našem klubu tadašnjoj predsjednici, gospođi Zdenki Gauš.

2013-04-04 14.09.44

Zbog izgradnje  trgovačkog centra, dio našeg kluba, odnosno terasu i boćalište, morat ćemo ustupiti za potrebe izgradnje prilazne ceste. Krenuli su radovi… Gledamo bagere kako ruše terasu  koja je bila pravi melem za nas penziće u ljetnim mjesecima. Iako je bila mala kamena terasa s nadstrešnicom od vinove loze i  stolovima i stolicama, za nas najljepša. Za nju  vežu nas lijepe uspomene  i događanja – veselice, proslave rođendana, partije karata ili samo druženje uz ćakule.

I boćalište je došlo na red…u nevjerici gledamo kako nestaje i pitamo se pa gdje ćemo zaigrati balote?

Radovi su brzo napredovali . Niknuo je div, višenamjenski trgovački centar svima nama dobro poznat kao Tower centar. 20.11.2006. godine uslijedilo je otvorenje najvećeg trgovačkog centra u Rijeci na pet etaža u kojima se nalaze trgovine raznovrsne robe.

Danas su to sjećanja na neka nama draga prošla vremena i drage ljude i pokoja slika da se ne zaboravi  kako je bilo nekad, a kako je danas!

2013-04-08 18.04.18

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content