Naša plaža

Sep 23, 2015 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Ljeto je pri kraju. Još za koji dan nestati će i zadnji kupači s plaža. Naša plaža br.2 na Pećinama uvijek ima svojih redovitih posjetitelja. Tu je već godinama jedna grupa penzića koji ubijaju dan kartanjem na plaži. Oni su zaista neumorni. Bilo ljeto, jesen, zima, proljeće, oni su tu.

Plaža-kartaši

Mnogi se i u zimi za Novu Godinu okupaju u moru. I mi ostali volimo tu plažu jer nema dječje buke i svi se uglavnom poznajemo i imamo svoja mjesta. Sve bi to štimalo da nam ne zadaju muke jedne željezne stepenice po kojima ulazimo odmah u dublje more. Naime, već drugu godinu uzastopno početkom 8. mjeseca u srcu sezone kupanja, te naše stepenice netko skine i nastaje problem kako ući u more. Lani se dogodilo isto, te nakon što je problem iznijet putem Tužibabe – emisije petkom na Radio Rijeci, za par dana stepenice su vraćene. Ove godine takodjer na Tužibabi prijavljen je isti problem, ali do danas stepenica nema. Mnoge starije osobe ne dolaze na plažu jer ne mogu bez stepenica ući u more.
Ujedno mislim da bi bilo vrlo korisno montirati rukohvate na mjestu gdje je nekad bio odvod kanalizacije, te bi mogli lakše ulaziti u more i invalidi.

Mjesto skinutih stepenica

Očito, naši komunalci ne vode dovoljno brigu o funkcionalnosti plaža, pa ni nakon što ih javno prozivamo.
Mi od naše plaže odustati nećemo, te se nadam da će drugo ljeto ponovno postaviti stepenice koje bi trebale biti na mjestu do kraja sezone kupanja.

Žalosno je da ovo malo zadovoljstva kupanja penzićima to netko uskraćuje.

Dinka Blažić

1 Komentar + Dodajte komentar

 • Poštovana,
  Činjenica je da su za ovu sezonu kupanja na dijelu plaže (ex Plaža 2) uložena sredstva u sanaciju dijela obale (sunčališta) uz more koja je odvaljena u 2014. godini.
  Sanacija je izvedena betoniranjem sunčališne površine.
  Od opreme ovdje je tuš, svlačionica (prvi put postavljena na ovoj plaži) i penjalice za ulaz u more.
  Na wwwpenzici.rijeka.hr ovo se ne iščitava, nego se na fotografiji vidi mjesto gdje su bile penjalice a uklonjene su radi oštećenja krajem sezone kupanja.
  Činjenica je da ovu plažu penzioneri koriste za rekreaciju i zimi. Također znamo da isti ne žele koristiti plažu Glavanovo koja se nalazi 200 m istočno koja je šljunčana i pogodnija za osobe starije životne dobi. Želja im je da penjalice ostanu na plaži i zimi čemu ne možemo udovoljiti, te šaljemo nekoliko fotografija za nevremena s početka mjeseca lipnja ove godine na kojima se vidi i plažna oprema koja je postavljena za sezonu kupanja i koliko su ovdje jaki udari valova ljeti.
  Penjalice se, kao i većina drugih pospremaju u skladište iz ranije navedenih razloga.
  Inače, imamo dobre kontakte sa osobama koje koriste tu plažu, kako kažu od mladosti do danas kada su starije životne dobi (80+) i daju konstruktivne kritike …curenje vode, oštećenja tuša, ograde i prijedloge za popravke na plaži (gđa Švalba, g. Matić (koji me naziva i obavještava o novonastalim oštećenjima i vikendom i kad sam na godišnjem, putem mobitela)i drugi.
  Njihove prijedloge cijenimo i uključit ćemo ih u pripreme za novo uređenje i ove plaže.
  Suglasni smo da plaža može biti bolje uređena, sa stabilnim ulazom u more koji će se koristiti i zimi.
  Za njeno uređenje planiramo u narednom periodu izraditi projektnu dokumentaciju (od Park hotela do Vile Olga), budući je sada ovaj dio obale—sunčališta i staza– dotrajao, nepristupačan i nepogodan za ulaz u more kupačima i mlađe životne dobi, a naročito starijim osobama
  Pozdrav,
  Tatjana Pavačić

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content