Neobično prijateljstvo

Sep 29, 2014 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Da ljubav ne poznaje granice znali smo odavno, a da ne poznaje ni vremensku udaljenost shvatila sam ovih dana.
Moja susjeda u svojoj vikendici boravi samo ljeti oko mjesec dana. Ne baš uvijek u isto vrijeme. Prije više godina pred vratima je ugledala crnu mačku sa četiri mala mačića. Svi crni kao noć. Nahranila ih je i mačka je istog časa nestala. Ostali su mačići. Nakon nekoliko dana otišao je jedan, pa drugi, pa treći. Više ih nije vidjela. Ostao je jedan kojega je hranila i pazila. Kad je nakon mjesec dana otišla, zamolila je susjedu da se brine o njemu vjerujući da ga više neće vidjeti.

DSC_0015

No slijedeće ljeto, i slijedeće, i slijedeće, ponovo je došao. Točno u dan kad ona doputuje, pojavi se pred vratima. Iako je susjedstvo puno gostiju, on se ne pojavljuje dok ne dođe njegova „prava prijateljica“.
Ovo ljeto je prilično kasnila sa dolaskom, ali vijernost nije izostala. Pojavio se niotkud, sada već velika mačka – crna kao noć. Sjedi pred vratima i čeka svoj obrok, lijepu riječ i blago milovanje. Za ljubav i za vjernost – dovoljno.

DSC_0014

Gdje prezimljuje, kuda se skita, nitko nezna. Znamo samo da će i slijedeće ljeto biti pred njenim vratima da nam pokaže kako ljubav, a možda i zahvalnost, ne poznaje nikakva ograničenja.

Za klub Zamet
Meri M

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content