Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja-izmjena datuma održavanja

Apr 7, 2022 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Obilježavanje  Svjetskog dana zdravlja pod motom „Naš planet, naše zdravlje!“ koje se trebalo održati u subotu, 9. travnja u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, održati će se na Korzu u  ponedjeljak 11.04.2022.  od 10 30 do 13 30. Priključite se i uživajte u brojnim aktivnostima poput plesa i vježbanja.

 

Usred pandemije, zagađenog planeta koja izaziva klimatsku krizu koja posljedično predstavlja i zdravstvenu krizu zbog sve većeg broja bolesti poput raka, astme, srčanih bolesti, na Svjetski dan zdravlja 2022., SZO putem kampanje “Naš planet, naše zdravlje” usmjerava globalnu pozornost na hitne radnje potrebne za očuvanje zdravlja ljudi i planeta. 

Odjel socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, kao pokretač javnozdravstvenih aktivnosti u Županiji i ove godine, nakon dvije godine pauze zbog pandemije, organizira 

obilježavanje „Svjetskog dana zdravlja“na Korzu 11. travnja 2022. (ponedjeljak) od 10 30 do 13 30 sati, 

u suorganizaciji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka te svim našim dugogodišnjim suradnicima, a uz podršku JGL, Lige protiv raka PGŽ, Udruge žena operiranih dojki Nada, Invalidskog Ilco društa Rijeka, Doma zdravlja PGŽ, Medicinske škole Rijeka, Komunalnog društva Čistoća d.o.o., Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, Udruge Hepatos, Hrvatske udruge medicinskih sestara podružnica PGŽ, Fakulteta zdravstvenih studija, a u PGŽ se obilježavanju pridružuju i Ispostave NZZJZ PGŽ. Predstavnici Komunalnog društva Čistoća d.o.o. prezentirat će pravilno odvajanje otpada, edukaciju o riperaju, reciklažnim dvorištima, hijerarhiji gospodarenja otpadom i glomaznom otpadu. Predstavnici Zdravstvene ekologije NZZJZ PGŽ prezentirt će uzorkovanje i ispitivanje vode za piće. A djelatnici, učenici i roditelji Centra za obrazovanje Rijeka izložit će svoje radove od recikliranog materijala.

U sklopu obilježavanja građanima će se mjeriti krvni tlak i šećer u krvi, očni tlak, jačina stiska šake te dijeliti edukativne brošure. Biti će organiziran i kviz te se dijeliti prigodne nagrade.

U rekreativno-zabavnom dijelu programa (od 11 30 – 12 30 sati) učenici medicinske škole (smjer fizioterapeuti) predvodit će vježbe razgibavanja ( 11 30- 11 50), profesori Centra za odgoj i obrazovanje predvodit će ples Jerusalema (12 00 – 12 10) te kineziolozi Društva sportske rekreacije Carolina 3,2,1 predvodit će vježbe opuštanja i disanja (12 15 – 12 30). 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content