ObilježavanjeTijelova u Crkvi Svetog Jurja mučenika na Trsatu

May 30, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Osobni dojmovi

Tijelovo, svetkovina katoličke crkve na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak danas je održana u Crkvi Svetog Jurja mučenika na Trsatu  svetom misom , predvođenom Župnikom fra Ivanom Miklenićem.

Svetom misom s početkom u 11:00 sati i unaprijed određenim ceremonijalom za tu svetkovinu vjernici su obavili svoju dužnost prema svim vjerskim običajima.

Prema katoličkoj teologiji, na ovaj blagdan Tijela i Krvi Isusove, za vrijeme mise, Isus Krist prinosi žrtvu i pritom se služi osobom svećenika. Pokazujući vjernicima hostiju i kalež s misnim vinom, svećenik umjesto Isusa izgovara riječi: “Ovo je moje tijelo” i “Ovo je moja krv.

Nakon završetka mise unutar crkve,  nastavak  slavljenja Blagdana Ustanovljenja Euharistije , kako se prvotno zvao taj blagdan, nastavljen je na otvorenom, unutar  kruga crkve Sv. Jurja mučenika, u skladu sa svim kršćanskim pravilima te sakramentima.

P5265390

Izuzetno lijep dan , omogućio je svim prisutnima potpunu predanost i neometano obilježavanje ovogodišnjeg Tijelova.

Prisutnih nije bilo u velikom broju ali je zajednica koja taj Blagdan slavi u toj ustanovi bila prisutna  u potpunosti . Nakon procesije , krugom oko crkve te misom završnicom u samoj crkvi, druženje je nastavljeno u potpuno opuštenom ozračju , svečanim ručkom , upoznavanjem, šalama i nadasve ugodnim ambijentom, u  i ispred zgrade  Gradske Glazbe Trsat .

Okupljanje i druženje potrajalo je do večernjih sati.

Alan Dešić

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content