Od Ane do Ane

May 27, 2015 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Učenje za 3. dob

Eto, završili su tečajevi stranih jezika, koje je organizirala Matica umirovljenika grada Rijeke.

Ove godine bilo je manje prijavljenih studenata za rad s umirovljenicima. A bilo je puno zainteresiranih, naročito za engleski. Putem testiranja organizirane su 4 grupe, dvije početne, jedna srednja i jedna napredna iz engleskog.

Grupa od Ane Bahat

Ova grupa na slici je ta srednja, ali smo lijepo napredovali zahvaljujući studentici Ani Bahat. To prezime joj baš ne odgovara. Ona je tako skromna, vrijedna i obzirna prema našim mogućnostima.
Već je sada pokazala da će biti uspješna u nastavi, jer nas je vrlo uspješno motivirala da ozbiljno radimo i učimo. Preporučio bi joj da to prezime ustupi političarima. Primjerice, mom imenjaku ili njegovom rivalu.

Ana Bahat

Zašto mi stari učimo engleski jezik? Pitaju se mnogi. Ma nećemo mi biti simultani prevoditelji u EU. Učimo da se možemo snaći u velikom trgovačkim centrima. Tamo su svi nazivi na engleskom. Kako je krenulo, tim starim jezicima, tko zna gdje će stati.
Učimo strane jezike i da bi spriječili naše moždane vijuge da se poravnaju, pa tada ne ćemo znati ni vlastiti jezik. „Možemo zaboraviti ključ od stana ili kuće, ali ne smijemo zaboraviti zašto taj ključ služi.“ To su glavni razlozi. A mnogima i treba da, bar nekako mogu komunicirati s onima koji ne znaju hrvatski, ukaže li se potreba.

Ali postoji i druga Ana, koja je zaslužna da smo bili toliko uporni. To je tadašnja studentica u Rijeci Ana Lukežić. Bila je toliko vrijedna i spretna i toliko se trudila da nam što više prenese svog znanja iz engleskog jezika. Ona je prva počela s nama prije 4 godine. Nismo je, niti možemo zaboraviti. Zadivila nas je svojim odgovornim odnosom prema obvezi koju je preuzela i sposobnostima koje je pokazala.

Ana Lukežić

Te dvije divne mlade osobe zaista su primjer pametnih, vrijednih, odgovornih sposobnih mladih koji su, vjerujem, velika većina u Hrvatskoj.
Ana i Ana veliko Vam HVALA!

Tomislav Baran

5 Komentara + Dodajte komentar

 • Jako mi je drago da ovaj projekt koji smo prije toliko godina s vama započeli Mladen, Snježana i ja i dalje živi. Neizmjerno me veseli vidjeti vašu upornost i predanost, a posebno draga mi i poznata lica mojih prvih učenika gospođe Biserke i gospodina Tomislava :) Često vas se sjetim jer ste zaista bili divna grupa!
  Samo tako naprijed!
  Veliki pozdrav svima šalje Ana!

 • Ana,
  drago nam je da si vidjela ovu objavu i da si se javila. Kao što si rekla, prije pet godina vas je bilo troje i bili ste početak projekta koji je od tada stranim jezicima učio stotine umirovljenika i kojem su doprinos dali deseci volontera.
  Svi iz Matice želimo ti uspjeh u privatnom i profesionalnom životu.

 • Puno hvala na lijepim riječima. Još više hvala na pruženom iskustvu. Puno sam toga uz vas naučila i vjerujem da će mi ta znanja pomoći da budem bolja profesorica u budućnosti.

  Lijep pozdrav i sretno u daljnjem učenju,
  Ana Bahat

 • I ostali sudionici kao i ja sa slike Ane Lukežič,i tečaja koji nam je drzala iz engleskog, doista smo uspjeli nauciti engleski jezik, koje meni sluzi jer dosta cesto idem u London. Drago mi je da Ana Lukežić cita ove redove, pa joj ovom prilikom zelim sve najbolje u njenom zivotu. Ostala nam je u zaista u lijepom sjecanju, Pozdrav i njenoj sestri Snjezani.

  Pozdrav i ostalim sa slike i sa tecaja.

  Marica Pulevic

 • Lijepe i korisne aktivnosti. Pozdrav Anama.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content