Odmor u lječilištu Veli Lošinj

Sep 13, 2013 od     5 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Izleti i putovanja

Deset sunčanih dana proveli su članovi kluba Belveder-Kozala u lječilištu Veli Lošinj od 26.8. do 5.9.2013. Veli Lošinj ima oko tisuću stanovnika, ali mu ime ostaje iz prošlosti kada je Velo Selo bilo veće od Malog Sela (Mali Lošinj).

Iznad Velog Lošinja nalazi se brdo sv. Ivan s prekrasnim vidikovcem, a u uvali do Velog Lošinja ribarska lučica Rovenska, gdje se u blizini nalazi istoimena plaža. Na toj plaži provodili smo svaki dan u kupanju, sunčanju, šetnji, kartanju…

092

Jutra su nam počinjala vježbama disanja u parku šume Podjavori, gdje je smješteno lječilište. Sate prije ručka aktivno smo koristili boćanjem, igranju pikada i obavljanju fizikalnih terapija. U posjet Malom Lošinju i miomirisnom vrtu odlučili smo krenuti pješice šetnicom uz samo more.

Nedjelju smo iskoristili za izlet na otok Unije, koji je poznat po plodnoj zemlji i maslinama. Guštirajući u okusima ribe sa roštilja i domaćem vinu, raspoloženje na brodu dostiglo je vrhunac uz harmoniku, pjesmu i ples. Zadnju večer boravka u lječilištu proveli smo u zajedničkom druženju koje nam je uljepšala živa muzika.

074

Došao je dan povratka u Rijeku, ali nam se baš i nije žurilo, pa smo si priuštili jednosatni odmor u gradu Cresu. Relaksirali smo se zahvaljujući klimatskim uvjetima, bujnoj i bogatoj vegetaciji, te kvalitetnom zraku i moru, uz fizikalne terapije i ugodnim druženjem, te zakazujemo isto u sljedećoj godini.

Slike s odmora pogledajte u fotogaleriji: https://penzici.rijeka.hr/odmor-u-velom-losinju/

Ali, prije Lošinja čeka nas odmor u Banji Vrućici u ožujku 2014. godine i Makarskoj, u lipnju 2014. god.

Pridružite nam se!

Prijave se već primaju u Klubu starijih osoba Belveder-Kozala:

utorkom  od 10:00 do 12:00 sati i četvrtkom od 16:00 do 18:00 sati, te na telefon 513-825

015

Enza Matijević, KSO Belveder-Kozala

5 Komentara + Dodajte komentar

  • Enza, svaka čast, odličan članak, zasjenila si Hrvoja Šalkovića ;))))

    • Hvala Adriana! Drago mi je da se čitaju članci na ovom portalu i da vam se sviđaju. Ima Hrvoje više prednosti: osim mladosti, najljepše je što je posjetio sedam kontinenata i i proputovao kroz 115 zemalja.

      • Vrlo lijep opis izleta na poznata nam mjesta Lošinjskog arhipelaga, Zelene šume i plavo more po kojem plovi bijeli brod. Dobro je da je, uz ribe s roštilja i domaće vino, na brodu bila i ”živa muzika”. Glazbe koja je uživo odsvirana (a pogotovo mediteranskog ”string-ugođaja”) praktično više nigdje i nema (pa čak ni kod ”majstor Šalkovića”).

      • Vrlo lijep opis izleta na poznata nam mjesta Lošinjskog arhipelaga, Zelene šume i plavo more po kojem plovi bijeli brod. Dobro je da je, uz ribe s roštilja i domaće vino, na brodu bila i ”živa muzika”. Glazbe koja je uživo odsvirana (a pogotovo mediteranskog ”string-ugođaja”) praktično više nigdje i nema (pa čak ni kod ”majstor Šalkovića”). I tu su naši članovi imali vrašku sreću. mogli su vam nabiti preglasnog Di Đeja pa ti ”uživaj” kako znaš.

  • Učlanjena sam u Matici umirovljenika Rijeka i do sada sam bila na više jednodnevnih izleta. Prijateljica mi je pričala da KSO Belveder-Kozala organizira višednevne izlete. Tako sam se i ja ove godine priključila i bila u Velom Lošinju. Mogu reći da sam oduševljena sa smještajem, te sam koristila fizikalnu terapiju, šetnju i svakodnevno kupanje u čistom moru.Osim toga tu ljepotu naše obale treba vidjeti i uživati u njoj. I ja se pridružujem i čestitam g. Enzi na vrlo lijepom članku.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content