Online predavanje-Kako smo se nekad igrali

Nov 24, 2020 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno

Sljedeće u nizu raznovrsnih online predavanja Sveučilišta za 3.dob  je na rasporedu 25.11. u 13 sati na Zoom platformi Sveučilišta za 3.dob.

Profesorica Jasminka Krstović održat će predavanje naziva Kako smo se nekad igrali – prilog za međugeneracijsko razumijevanje.

                                                                                  

Vrijeme: srijeda, 25.11. u 13h

Mjesto: Zoom platforma Sveučilišta za 3.dob

Direktna poveznica: OVDJE

Predavačica: prof. dr. sc. Jasna Krstović ( u mirovini)

Kontakt: jasna.krstovic@uniri.hr

 

*Napomena: Zainteresiranima koji ne mogu prisustvovati predavanju, po upitu će se ustupiti snimka istog.

Sažetak:

Igra je temeljna ljudska aktivnost i dio ljudske prirode. Čovjek je po prirodi „homo ludens“ i igra se tijekom cijelog života. Igra je i socijalna tvorevina i na nju značajno utječe vrijeme i okolnosti u kojima se igramo. Kao takva, nije odoljela ubrzanom razvojnom ritmu suvremenog života. Promjene u igri su velike! Tolike da nerijetko izazivaju nerazumijevanje i nesuglasice u odnosima između roditelja i njihove djece. Pri tom, roditelji, „zaustavljeni“ u svojim igrama i igrolikim aktivnostima žele svoju djecu zainteresirati upravo za te igre koje je, prema mišljenju djece pregazilo vrijeme. Može li se u ovome naći kompromis? U predavanju ćemo naznačiti vrijednosti tradicionalnih igara kao odgovor na nove igre kako bismo iz toga izašli poticajno osnaženi za igru u suvremenim uvjetima života.

 

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content