Osobe zrelije dobi kao žrtve kaznenih djela

Apr 29, 2016 od     Nema komentara    Objavljeno u: Aktualno, Socijalno-pravna zaštita

U cilju prevencije kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, Odjel prevencije Policijske uprave primorsko – goranske, organizira edukativno predavanje. 

Predavanje će se održati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke (Dolac 7 b), na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela.“

Predavanje je namijenjeno građanima zrelije životne dobi u cilju educiranja o mogućnostima samozaštite i smanjenja broja kaznenih djela, budući da starije osobe  uglavnom žive same, iskorištava se njihova dob , dobronamjernost, neupućenost i nepažnja, poradi čega lako postaju žrtve kaznenih djela.

Kroz predavanje,  građani će biti upoznati s pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, osobito s načinom počinjenja kaznenih djela KRAĐA,  DRSKIH KRAĐA , PRIJEVARAMA NA KUĆNOM  PRAGU,  RAZBOJNIŠTVA, TE PROVALAMA U STANOVE. Također biti će upućeni na samozaštitno  ponašanje, s ciljem da se „osnaže““ kao potencijalne žrtve, a samim time počinitelju smanji motivacija i povećati napor i rizik.

Termin provedbe edukativnog predavanja je u ČETVRTAK 18.5.2016. godine u 17:00 sati

ključ

Prijave su moguće do 11.5.2016. godine na e-mail adresu prevencija-ri@mup.hr, poradi planiranja i organiziranja provedbe edukacije. Članovi koji se ne mogu prijaviti e-poštom, mogu se prijaviti u Maticu osobno ili telefonski do navedenog datuma.

Za sve eventualne nejasnoće možete se obratiti u Odjel prevencije Policijske uprave primorsko- goranske na brojeve telefona:  430-569, 430-302.

Napomena:
Broj sjedećih mjesta u Informativnom centru za prevenciju  kriminaliteta iznosi 30 .

Nema komentara. Budi prvi!

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content