Ostvari san, skuhaj si sam!

Apr 16, 2019 od     1 komentar     Objavljeno u: Aktualno

Od svibnja u našem klubu Centar (Kružna 5) pokrećemo tečaj kuhanja namijenjen svim umirovljenicima koji žele naučiti pripremiti osnovna, ali zdrava i cijenom pristupačna jela.

 

Primijetili smo da ima mnogo umirovljenika samaca koji nisu imali priliku naučiti kuhati, a ne znaju ni koga bi mogli pitati. Kako je tanjur prvi korak do zdravlja osmislili smo projekt pod nazivom “Ostvari san, skuhaj si sam” i prijavili ga na natječaj agencije Rijeka2020 koji podupire inicijative građana za kulturne i društvene događaje.

Tako smo uz volontersku inicijativu naše članice, gđe. Ivančice Celevske i zaposlenika udruge osmislili program osnovnog tečaja kuhanja kroz koji će polaznici naučiti spremati:

 • maneštrice
 • jela od lisnatog povrća
 • jela od krumpira
 • jela od žitarica (palente, tjestenine ili ječma,…)
 • jednostavna mesna jela
 • povoljna riblja jela
 • poneku jednostavnu slasticu (palačinke, puding…)
 • grah i grahovice

Jela će biti odraz primorske kuhinje i namirnica često korištenih u našem podneblju. Osim samog kuhanja i spremanja jela naučiti ćete i odabrati zdrave i povoljne namirnice, planirati buđet i mjere obroka za samca, a uz šetnju Riječkim tržnicama izvježbati ćemo poznavanje namirnica i začina. Susreti u opuštenoj atmosferi prostora kluba Centar održavati će se ponedjeljkom, a svaku radionicu zaključiti ćemo i malom zakuskom kako bismo degustirali pripremljena jela. 

 

Program je prepoznalo Vijeće građana koje je odobrilo sufinanciranje namirnica i opreme na kojoj će naši umirovljenici imati priliku spremati svoja prva jela. Što je to Vijeće građana? Što su Civilne inicijative i kako sve to vodi do pripreme za Europsku prijestolnicu kulture?

Više možete pročitati u ovom članku Novog lista: http://www.novilist.hr/index.php/Vijesti/Rijeka/Sto-su-to-Vijece-gradana-Civilne-inicijative-i-Zeleni-val-i-kako-se-direktno-ukljuciti-u-EPK

 

Sve zainteresirane za tečaj pozivamo da nam se prijave na šalteru Matice umirovljenika grada Rijeke ili na broj 051 212-109 do 26. travnja 2019. 

Zahvaljujemo volonteru Martinu Žunecu na izradi plakata

Zahvaljujemo agenciji Rijeka2020 koja naš grad priprema za Europsku prijestolnicu         kulture na podršci!

1 Komentar + Dodajte komentar

 • Poštovani, Veseli me vaša akcija ” Skuhaj si sam “. Imam jednu molbu ili prijedlog : Obzirom da znam malko kuhati , ne želim smetati na tečaju, ali bih vas molio da za nas koji će mo to pratiti preko neta objavite recepte na našoj stranici Penzici.rijeka.hr Hvala unaprijed , Pozdrav
  Marinko Martinčić, Rijeka, 091 560 33 46

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content