Ovo smo mi na filmu!

Apr 30, 2013 od     8 komentara    Objavljeno u: Aktualno, Zdravlje i rekreacija

Klub starijih osoba „Belveder-Kozala“ djeluje u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe PGŽ Kantrida, pokriva tri mjesna područja, a postoji već 26 godina. Svrha osnivanja bila je bavljenjem onim aktivnostima koje pomažu socijalnoj sigurnosti osoba starije životne dobi. Klub ima domaćicu koja je zadužena i za raspodjelu hrane u pučkoj kuhinji. Za to razdoblje izmijenilo se dosta članova i klubskih vijeća. Prema našoj evidenciji koja  se uredno vodi svih ovih godina, kroz Klub je do sada prošlo cca 1950 članova. Zadnji statitički izvještaj govori da je to Klub koji danas ima 445 članova. Od toga je 326 žena  i 119 muškaraca. Prosječna starost članova je 73,6 godina.

U Klubu se odvijaju razne aktivnosti kojima se nastoji sačuvati što više fizičkih i mentalnih sposobnosti. Osim u kreativnim, kulturnim, rekreativnim i sportskim događanjima naši članovi sudjeluju i na edukativnim predavanjima kojima žele pogoljšati svoje fizičko i zdravstveno stanje. Prostor našeg kluba otvoren je za sve osobe starije od 5o godina koji osjete potrebu da nam se pridruže. Svakom našem članu upućujemo rođendansku čestitu. Najstariji članovi koji ne dolaze u klub zbog svojih problema sa zdravljem nisu zaboravljeni. Osim što su oslobođeni plaćanja članarine o njima se brinemo i posjećujemo ih kada je god to potrebno.

Nova aktivnosti koja se od prošle godine provodi je pomoć naših volontera pri korištenju novih tehnologija. Da bi to mogli činiti, Grad Rijeka provodeći projekt EGOV4U, omogućio je uključivanje naših članova u edukaciju za rad na računalima te opremanju prostora potrebom opremom. U našem Klubu instalirana su tri računala i dostupna su članovima.

P6190121

Od veljače ove godine traje natječaj „naj on-line“ sa svrhom poticanja osoba starije životne dobi da koriste sve resurse koje pruža nova tehnologija, te da to i pokažu svojim uradcima. Jedan od takvih uradaka je i film o našem klubu. Slikovno i muzikom prikazane su neke naše aktivnosti u vremenu od polovine 2012 pa unatrag do 2005. godine. Naravno da kod većine polaznika postoje „rupe“ u znanju, ali što ćešćim korištenjem instaliranih programa te samostalnim „istraživanjem“ i „kopanjem“ po računalu, te „rupe“ postaju sve manje, a naše znanje sve veće.

Natječaj završava krajem travnja, uključilo se doista mnogo osoba, ali nadam se da je ovo samo početak objavljivanja priloga na ovoj web stranici.

Romana Brnada, KSO „Belveder-Kozala“

8 Komentara + Dodajte komentar

 • Pohvalit ćemo Klub Belveder – Kozala jer su zaista najaktivniji od svih klubova po pitanju pisanja za internet stranicu. Kao što vidite, nisu se zaustavili samo na pisanju.
  Vjerujemo da je njihov rad odličan uspjeh za penziće koji nisu odrasli u informatičkom dobu i koji se moraju dobro potruditi da bi se naučili služiti novim tehnologijama. Neka to bude poticaj za sve umirovljenike koji se žele učiti novim tehnologijama.

 • Zaista su aktivne ne samo u člancima nego i društvenim aktivnostima te na mnogim izletima što se vidi

  iz prikazanog filma.Zaslužili su da ih se nagradi.

 • Da li je to uredništvo već izvršilo izbor pa možemo čestitati pobjedniku??

  Rozika Skorupan

  • Da bi pročitali sve priloge Kluba Belveder trebalo bi vam tjedan dana.A mišljenje administratora

   ne određuje i pobjednika.

 • O pobjedniku odlučuje komisija kad se sastane…Ali da vodimo po broju objavljenih članaka, to je istina…

 • svaka čast i sve čestitke.,ali pohvale uredništva je ipak trebalo ostaviti za svečanu podjelu nagrada.

  • Ne slažem se s Vama, Mary, jer uvijek se nekoga ili nešto može pohvaliti , što daje poticaj za daljnji rad.

 • Bolje je i ljepše nekoga hvaliti, (pogotovo kad je to zasluženo) nego kuditi. Svaka pohvala čovjeku podiže samopouzdanje i daje mu volju da se još više trudi biti dobar u onome što radi.

Ostavite Vaš komentar!

Napomena: polja označena zvjezdicom (*) su obvezna.

Skip to content